Kategóriák
 • Első lépés cipő, első lépés szandál
  •  
 • Szandálcipő
  •  
 • Szandálok
  •  
 • Félcipők, bakancsok
  •  
 • Téli bakancsok
  •  
 • Rhapsody bakancsok
 • Supinált szandálok
  •  
 • Supinált cipő
  •  
 • Supinált téli bakancsok
  •  
Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Facebook
Látogató számláló
0
4
7
8
6
8
1
MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek
Termékajánló

Cikkek

2020.01.07 10:15

Bizony eljön az idő, amikor le kell mondanunk gyermekünk 24 órás társaságáról, neki pedig a mi közelségünkről. Kinek mikor következik be ez az időpont? Változó. Vannak családok, ahol ez az életszakasz már a bölcsőde formájában elkezdődik. A kisgyerekes anyuka pedig bizonytalan. Milyen legyen a gyerekcipő? Milyen felszereléssel készüljön gyermeke bölcsis napjaira? Mik azok a tárgyak, amelyek a jól megszokott otthoni rutin, a mindennapok eszközei voltak, és vajon mire cserélődnek le ezek? Egyszóval milyen felszereléssel indítsuk el a bölcsődébe a kicsit?

Valójában csak végig kell gondolnunk rendszeres szokásainkat, mindennapjainkat, és rájövünk, hogy ugyanezekre az eszközökre a bölcsődében is szükség lesz. Ebben a bejegyzésben azonban végig veszünk mindent, amit kérhetnek a bölcsődei gondozók, és tippeket is adunk, hogy hogyan válasszuk ki a megfelelőbbet.

2019.12.10 09:05

Bizony, az év egy bizonyos szakaszán elérkeznek a hidegebb napok. Az orrunk hegyét pirosra csípi a hideg, és pórul jár, aki nem húz kesztyűt. De elég indok-e ez arra, hogy szobánkba gubózva önkéntes fogságra ítéljük magunkat az első langyos tavaszi napsugarakig?

2019.11.19 10:54

A szülők általában aggódva gondolnak erre a két jelenségre. Ennek ellenére kevés szülő van tisztában azzal, hogy az x-láb, valamint az o-láb nem csak esztétikai kérdés, hanem egészségügyi következményekkel is jár. Szerencsére azonban mindkét elváltozás gyógyítható.

Rengeteg olyan rendellenesség létezik, amely aggódást kelthet a szülőkben, akik folyamatosan aggódnak gyermekük egészségéért. Szerencsére olyan korba születtünk, amikor a legtöbb problémára már könnyebb, vagy esetleg bonyolultabb módon, de létezik megoldás. Így a szülőnek nincs más dolga, minthogy folyamatosan figyelje gyermekét, tájékozódjon, és persze minden előírt szűrésre, státuszellenőrzésre vigye el gyermekét, a szakemberek tanácsát pedig fogadja meg. Ez a helyzet a láb elváltozásaival kapcsolatos eseteben is, habár míg a lúdtalp és a bokasüllyedés felismerésénél jó, ha egy figyelmes szülő időben viszi szakemberhez gyermekét, a dongaláb tünetei azonnal szembeötlőek.

2019.10.22 13:08

A lúdtalp minden szülő rémálma, hiszen többféle, súlyos következménnyel járhat, ha gyermekénél nem ismerik fel és nem kezelik időben. Bizony sok területen kihathat az életminőségre.

Szerencsére az esetek nagy részében könnyen kezelhető a lúdtalp, így nem kell rettegnünk. Mi a szülők dolga? Csak annyi, hogy legyenek résen, tartsák szemmel gyermekük lábának, járásának fejlődését, figyeljenek oda a megfelelő mennyiségű testmozgásra.

Azon gyerekek szüleinél, akik kénytelenek gyógycipőt hordani, folyamatosan felmerül a kérdés, hogy jól teszik-e, ha supinált cipőt vesznek egészséges lábra. Nem-e tesznek kárt a kicsi lábainak, nem lesz-e ebből probléma?

2019.10.08 14:39

A legtöbb szülő már egészen kis korban elkezdi valamilyen szervezett mozgás irányába terelni gyermeke érdeklődését. Jellemzően az óvodás kor a kezdeti kísérletezgetések időszaka.

Mikor és miért lehet jó döntés a sport, tánc, balett megismertetése gyermekünkkel? Ha gyermekünk elég fegyelmezett már a némileg irányított foglalkozásokhoz, akkor bátran kipróbálhatjuk ezeket. Persze nem kell menedzsernaptárban vezetett szoros órarend szerint felfűzni az ovi utáni különböző foglalkozásokat.

2019.10.01 14:08

A bütyök bizony meg tudja keseríteni az életünket. Nem csak kényelmetlen, és esztétikailag zavarja tulajdonosát, de alkalmanként begyulladva komoly fájdalmakat, egészségügyi károkat okozhat. A bütyök, vagyis hallux valgus sok ember életét keseríti meg, ez a lábon kialakuló dudor bizony a kényelmes járásban ugyanúgy megakadályozhat minket, mint a sportolásban, vagy épp egy csinos szandál viselésében.

2019.09.24 10:48

A lúdtalp bizony könnyen megkeserítheti gyermekünk életét. Szerencsére megelőzésére és kezelésére is vannak lehetőségeink.

Sokszor vagyunk bizonytalanok, hogy vajon érdemes-e az interneten vásárolni ruhát, cipőt, sőt, egyáltalán bármilyen eszközt? Félünk kockázatot vállalni, pedig az a cipő, farmer vagy épp kabát annyira tetszik! De vajon tényleg kockázatos dolog az interneten vásárolni? Járjuk körbe a témát, gondoljuk át a lehetőségeinket! Hiszen az internetes vásárlásnak rengeteg előnye lehet számunkra! Nézzük, mik lehetnek ezek az előnyök, és mégis mekkora kockázat az a kockázat?

Mit várunk el a legjobb gyerekcipő márkáktól? Nos, hogy termékeikben megtaláljuk mindazt, amit egy jó gyerekcipőben keresünk. Hogy a márka fókuszában a gyerekek lábának ideális fejlődése, a gyerek kényelme, a tartósság, strapabírás álljon. Hogy a termékek tényleg a gyerekeinkről szóljanak. És a gyerekeinknek.

2019.09.03 10:10

Az egyenesléptető egy speciális talpbetét, mely a bokasüllyedés kezelésére szolgál. Abban az esetben alkalmazzuk, ha a supinált cipő használata nem feltétlenül indokolt, azonban valamilyen eljárásra mégis szükség van.

 

Az egyenesléptető sarokbetétet ortopéd orvos, ortopéd gyerekorvos írja fel.

2019.08.27 11:52

Ahogy elérkezik az óvodás kor, lassan, de biztosan előkerül a cipőfűző bekötésének kérdése. Egy idő után ugyanis elvárás lesz az oviban, sőt, a gyerekek akár versenyt is csinálnak a kérdésből. Persze vannak olyan csöppségek, akik szívesen segítenek társaiknak bekötni a cipőjüket, ilyenkor szerencsére nem okoz stresszt a délutáni kinti játék előtti cipőváltás annak az ovisnak sem, aki még nem ugrotta meg ezt a nyomasztó feladatot.

A kellemes, napsütéses időt mindig ki kell használni. Nem csak a szórakozás és a friss levegő, de a mozgás szükségessége, és a közösségi játékok fontossága is egy érv a szabadtéri játékok mellett. A gyerekeknek ugyanis nagyon fontos szocializációs időszak a látszólag felhőtlen, közös játék. Nem véletlenül fontos szempont ez már az óvodában is, de az iskolák alsó tagozatában is sokat építenek a tanítók ezekre a tevékenységre. Miért is?

2019.08.13 09:30

Sok szülőben felmerül a kérdés, hogyan kösse le csemetéjét a négy fal között, ha a kinti időjárás nem alkalmas a szabadtéri játékra? Hát, ha még több gyerekről van szó. Esetleg benti szülinapi zsúr, vagy csak egy sima, esős délután is kihívások elé állíthatja a szülőt. Mik a legjobb programok gyerekeknek, amelyek esetleg még hasznosak is lehetnek fejlődésük, koncentrációjuk szempontjából? Nézzük!

2019.08.06 09:30

Az ősz közeledtével a legtöbb szülő elkezdi pánikszerűen beszerezni a gyermek óvodai, bölcsődei, vagy épp már iskolai kellékeit. Gondos előkészülettel vesszük meg a legszebb és legkényelmesebb táskát, ovisok esetében a kis tisztasági szettet, ovis zsákot és társait. Mivel a legjobbat akarjuk a gyermekünknek, elmegyünk egy áruház cipőosztályára, vagy egy márkaboltba, esetleg egy trendi cipőboltba, és választunk egy klassz benti cipőt a gyereknek.

Egy friss kutatás szerint a férfiak kétharmada, a nők fele nem olyan méretű cipőt hord, amilyet kellene. Pedig nem csak komfort vagy esztétikum, hanem egészség szempontjából is számít, hogy mennyire illeszkedik a cipő a lábunkra.

Látszólag egyszerűnek tűnik a kérdés, azonban a megfelelő cipőápolás összetett folyamat. Legalábbis első blikkre, mert ha sikerült kiigazodnunk a szabályokban, könnyedén és rutinosan tarthatjuk rendben legkényesebb bőrcipőinket és szandáljainkat is, ezáltal megnövelve élettartamukat, használhatóságukat.

Gyermekünk fejlődésének mérföldkövei meghatározó emlékek, hiszen minden szülő izgatottan várja az első 1-2 év nagy áttöréseit. Nem véletlenül, hiszen onnantól, hogy a fejét még tartani sem képes kis örömgombócot hazavittük a kórházból, az egész csecsemőkor egy nagy masszává olvadna össze, ezek a mérföldkövek mentálisan és lelkileg is fontosak, a robotikus napi rutin és az álmatlanság összefolyó világát ciklusokra osztják, és ezek az apró ünnepek tudatosítják a szülőben, hogy ez az időszak nem állandó, az idő nem állt meg, csak lelassult, a gyermek pedig fejlődik.

Szülőként nincs szükség arra, hogy lexikonként ismerjük az összes létező veszélyt, betegséget és ezekkel kapcsolatos körülményt, mely hatással lehet gyermekünk egészségére vagy biztonságára. Csak azért, hogy rettegve teljenek mindennapjaink a jobb esetben ennek ellenére önfeledten játszó gyermek mellett. Azonban mindenképpen hasznos néhány dologról tájékozódnunk, ugyanis a tudatos életmód nagyon sok esetben segít megelőzni a későbbi problémákat.

Minden szülő a legjobbat akarja gyermekének. Ezért a kicsik első bizonytalan lépéseitől kezdve kétségbeesetten keresik a tökéletes cipőt, mely megkönnyíti a járást, segít kialakítani a helyes testtartást, megakadályozza a láb eldeformálódását, mégis kényelmes. Hiszen annyi mindent hallani és olvasni a rossz választás negatív következményeiről, és a szülők nem akarnak hibázni.

Milyen legyen a téli gyermekcipő?

Erre a legegyszerűbb válasz az, hogy meleg! Hiszen télen, a nagy hidegben, mi más lenne fontosabb szempont, mint az, hogy a téli cipő tartsa jó melegen a lábakat.

Ilyenkor ősszel nem csak az iskolakezdés költségei terhelik meg a szülők pénztárcáját, hanem a gyerekek ruházatra fordított kiadásai is, hiszen szinte biztos, hogy a gyerekek nagyot nőttek a nyáron, így őszre minden bizonnyal kinőtték a tavasszal hordott ruhákat és cipőket. Ma egy jó cipő megvásárlása nem olcsó mulatság, ám fontos, hogy az minden szempontból megfelelő legyen.

A nyári időszak a legtöbb kisgyermekes szülőt kétségek közé állítja a tekintetben, milyen cipőt, szandált adjon a kisgyermeke lábaira. A felelős döntés nem könnyű, hiszen a stabil járást biztosító lábbeliknek egyszerre kell könnyűnek és jól szellőzőnek lenniük.

A gyermekcipőket illetően az évszakváltások nagy dilemma elé állítják a szülőket: a gyermek kinőtte a használt lábbelijét, újat kell neki vásárolnunk, kérdés, hogy milyet?

A rutinos szülőknek már vannak erre vonatkozóan jól bevált tapasztalataik, ám a kisebb gyermekes szülőknek nem könnyű a kérdés megválaszolása. Nekik igyekszünk segíteni írásunkkal.

A téli cipők, bakancsok kiválasztása a gyerekek számára nem egyszerű, hiszen nagyon sok szempontot kell szem előtt tartanunk, ám mindenekelőtt azt, hogy télen hideg van, vagyis legyen a téli cipő elég meleg!

A lúdtalp a láb leggyakoribb és legismertebb fejlődési rendellenessége, ami a lakosság legnagyobb hányadát érinti valamilyen mértékben. Ezért rendkívül fontos, hogy már gyermekkorban kellő figyelmet szenteljünk a lúdtalp kialakulásának megelőzésére. Ebben segíthet a supinált szandál.

Hamarosan beköszönt az ősznek a második fele, amikor már nem a vénasszonyok nyarát élvezhetjük, hanem éjszaka röpködnek a mínuszok, és reggelente alig látunk az orrunknál tovább a tejfehér köd miatt. A gyerekekre ilyenkor már téli kabátot, vastag sapkát, sálat kell adnunk, és a lábukat is kellő védelemben kell részesítünk téli bakanccsal, csizmával.

2016.08.27 17:23

Lehet, hogy már közhelynek számít, ám valóban nem mindegy, hogy a gyerekek milyen cipőt, szandált viselnek, hiszen ez a helyes járás és lábtartás kialakulása miatt is fontos.

2016.06.15 16:30

Végre itt a nyár, mindenki élvezheti a várva-várt meleget. A nyári szórakozás pedig nem lehet kényelmetlen, ezért a gyerek szandál jelentheti ilyenkor az igazán jó megoldást, védi a gyerek lábát, mégis egyfajta kényelmes szabadságérzetet biztosít a kisebbeknek. A gyerek szandál egyik nagy előnye, hogy jobban szellőzik a nyári melegben, nem lesz annyira melege benne.

Itt a nyár, így felmerül a kérdés, hogy milyen szandált válasszunk gyermekünknek, amit egész nyáron tud hordani, ám mégis kényelmes és a lába fejlődésére sincs negatív hatással?
Nyáron minden korosztály számára a szandál a lehető legjobb viselet, nincs ez másként a gyerekek esetében sem.

A gyerekcipő kiválasztásának kérdése nem csak esztétikai kérdés; a gyermekeink lábának anatómiai fejlődése szempontjából elengedhetetlen a megfelelő minőségű gyerekcipő. Épp ezen okoknál fogva a szülőre felelősség hárul, amikor lábbelit választ a gyermeke részére.

Webáruház készítés