Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
8
5
6

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!


Kedves Vásárlóink! Megrendeléskor kérem vegyék figyelembe, hogy 2024.06.24 és 2024.07.04. között a postázás, a személyes átvétel és a telefonos ügyintézés szünetel. A megrendelés kezelés ez idő alatt is zavartalanul üzemel.

Cikkek

Gyerekcipők az Őszhöz - Stílus és Kényelem a Hűvösebb Hónapokhoz
01
Okt

Az ősz az egyik legvarázslatosabb évszak, amikor a levelek lassan kezdenek lehullani a fákról, és a hűvösebb hónapok beköszöntenek. Az őszhöz tartozó gyerekcipők kiválasztása azonban nem csak stílus kérdése, hanem a gyermekek kényelmének és lábfejük egészségének megőrzése is.

A lúdtalpbetét használata
18
Máj

A lúdtalpbetét használata körül rengeteg tévhit kering. Ezért érdemes foglalkozni a témával. Akkor most káros a lúdtalpbetét, vagy nem káros? Mikor, miért szükséges használni?

A gyerek szandál belsejének tisztítása
13
Ápr

Gyermekeink cipőinek karbantartása nem mindig egyszerű feladat. Sokszor előfordul, hogy a gyerek szandál bőrből készül, ilyenkor még nagyobb kihívás tisztántartani, megóvni az anyagát. Mit kell tudni a gyerek szandál és a bőrcipő tisztításáról?

09
Márc

Milyen kikapcsolódási lehetőségek várnak ránk tavasszal? Mit csináljunk a
gyerekekkel, ha megérkezik a várva várt jó idő? Legyünk sokat a szabadban! A
mindennapokhoz kapcsolódó feladatokból is könnyen csinálhatunk családi
programot, csak egy kis kreativitás kell hozzá.

17
Febr

Sokat hallani a lúdtalpról, főleg a gyerekkori lábproblémákkal kapcsolatosan. De pontosan mit is takar a lúdtalp, és miért, mikor okoz problémát a jelenléte? Nézzünk utána!

28
Jan

Bokaerősítés gyerekeknek. Hogyan erősítsük a kicsik bokáját? Mikor és miért van erre szükség? Milyen gyakorlatokat végezzenek? A cikkből minden kiderül.

18
Nov

A latyakos idő új problémákat hoz magával: Milyen gyerekcipőben járassuk a kicsiket ősszel és télen? Milyen vízálló gyerekcipők léteznek? Hogyan válasszunk közülük? Ez a bejegyzés segít eligazodni a témában.

16
Szept

A supinált cipőkkel kapcsolatos kérdések tisztázása fontos, hiszen gyermekünk fejlődésével kapcsolatos döntéseink meghozatalához tájékozottsága van szükség. Például mikor és kinek ajánlott a supinált cipő viselése? Megtudhatjuk a bejegyzésből!

20
Aug

A különböző lábdeformitásoknak közös jellemzője a velük járó aggodalom a szülők részéről, a gyerekek oldaláról pedig az őket kísérő fájdalom vagy kellemetlenség. Vegyük sorra ezeket a deformitásokat, és gondoljunk arra, hogy nagy részük megelőzhető, illetve kialakulás után is kezelhető.

12
Aug

A gyerekeknek sok mozgásra van szükségük. A nap végén is érdemes néhány gyakorlatsort beiktatni a rendszeres rutinba. Olyan feladatokat adjunk ilyenkor a kicsiknek, amelyek már az ellazulást, az alvásra való készülést támogatják. Nézzünk néhány gyakorlatot, melyek este is használhatóak!

21
Júl

Sok gyerek panaszkodik lábfej fájdalomra, jellemzően esténként szokott előjönni a panasz. Mi állhat a háttérben? Általában nem csak egy okra vezethető vissza a lábfájás, ezért érdemes alaposabban körüljárni a témát. Persze nem kell azonnal megijedni, mindenre van megoldás. Előfordul, hogy elég csak a tüneteket kezelni. Hogy hogyan? A bejegyzésben ehhez is kapunk néhány tippet.

07
Júl

A csontkinövés a láb deformitásainak egy fajtája. Hogyan érintheti a gyerekeket, és hogyan érdemes megelőzni ezeket a problémákat már gyerekkorban? Mire érdemes odafigyelni a láb megfelelő fejlődéséhez?

23
Jún

Milyen feladatokat találjunk ki az óvodáskorúak lekötésére? Hogyan fejlesszük őket játékosan, mivel üssük el az időt együtt? Az öt-hat éves nagy ovisok már az a korosztály, amelyet az iskolakezdés küszöbén nehezebb szellemileg lekötni, bár olykor pont a szülők szeretnék őket újabb és újabb fejlesztő kihívások elé állítani, tartva a szeptembertől. A korosztálynak megfelelő foglalkoztatójátékok mellett azonban a mozgásra is érdemes hangsúlyt fektetnünk. Nézzük, mit lehet tenni egy napsütötte vasárnap délután, vagy épp egy esős hétköznap délelőttön.

09
Jún

A bölcsibe szoktatás nem könnyű feladat. Mire ügyeljünk a beszoktatás során, hogyan ütemezzük azt? Ez a bejegyzés megpróbálja összefoglalni a tudnivalókat. Hiszen annak ellenére, hogy a bölcsibe szokást nagy mértékben befolyásolja a kicsi habitusa, személyisége, néhány dolog minden gyereknél egyformán működik.

22
Máj

Kirándulás gyerekekkel. Az egyik legjobb program, friss levegő, mozgás, és gyönyörű táj. De mire kell figyelni, ha gyerekekkel kirándulunk? Hiszen a gyerekekkel szervezett kikapcsolódás esetében fontos a tudatosság és az elővigyázatosság.

19
Máj

Mi a megoldás a lúdtalpra? Sokan tesszük fel ezt a kérdést. A válaszhoz tisztában kell lennünk a lúdtalp jellemzőivel, hátterével. Valamint a kezelésével! Nézzük!

05
Máj

A növekedési fájdalom gyakori gyerekkori panasz. De mi az a növekedési fájdalom, és mikor kell másra gyanakodnunk? Ismerjük meg a növekedési fájdalom működését, és hogy milyen jelekre kell figyelnünk.

31
Márc

Könnyű elveszni ezekben a fogalmakban. Kalapácsujj, bütyök és társai. Ez az összefoglaló cikk elnavigál minket a kalapácsujj kérdésének útvesztőiben. Mik a kalapácsujj tünetei? Milyen összefüggésben áll a többi lábfejet érintő deformitással? Hogyan előzzük meg, milyen cipőt hordjunk?

17
Márc

Kell-e aggódnunk, ha felfedezzük, hogy gyermekünk bokája befelé dől? Hogyan előzzük meg, és hogyan kezeljük a befelé dőlő boka kórképét?

 

Sok aggódni valója van egy szülőnek. Mikor fordul át a kicsi, hogyan tanul meg kúszni, mászni. Ha pedig eljutottunk a járásig, akkor a bokák állása, a lábboltozat íve, a lábszárak egyenessége szokott lenni az aggódás tárgya. Görbe a kicsi lába, befelé dőlnek a bokácskák, mi a teendő? Ebben az esetben egyelőre semmi. A kis tipegőknél gyakran előfordul ez a jelenség, életkori sajátosságként is értelmezhetjük. 1,5-2 éves kor alatt a D-vitamin adag emelésén, és a megfelelő kinti és benti cipők hordásán kívül semmit sem szokott javasolni az ortopéd orvos.

Mi a helyzet a nagyobb gyerekekkel? Mit tegyünk, és mikor tegyük? Mik az okok és mi a kezelés menete? Nézzük!

11
Febr

A szülők gyakran találkoznak a supinált szóval. De vajon teljes mértékben tisztában vannak a supinált gyerekcipő fogalmával? Mi a supinált jelentése? Mikor van rá szükség? Mit jelent pontosan ez a kifejezés? Egyáltalán, mit kell tudni róla?

 

Ez a bejegyzés segít megismerni a supinált gyerekcipő működési elvét, segít tájékozódni a témában. Megtudhatjuk, hogy pontosan mit fed ez a gyakran használt fogalom, melyet az óvodák folyosóin, a játszótereken hallhatunk, néhány cipőboltban olvashatjuk a kifejezést, amely olyan rejtélyes és ködös.

21
Jan

Miért fontos a torna? A gyerekek az első lépésektől kezdve a világ felfedezésére és önfeledt mozgékony játékra törekszenek. Azonban a mai gyermekek sokkal kevesebbet mozognak, mint amennyire szükségük lenne. Nem azért, mert lusták, hanem mert mások a körülmények, lehetőségek. Ez azonban kihathat a fejlődésükre. De néhány jól célzott, tudatos tornagyakorlattal biztosíthatjuk a vázizmok, a lábak megfelelő fejlődését. A vázizmok a gerinc védelme a testtartás miatt fontosak, a lábak pedig a mozgás fejlődése szempontjából számítanak. Ezért ez a bejegyzés néhány, az általános állóképességre, valamint a vázizmokra koncentráló játékos gyakorlatot, emellett a lúdtalp megelőzésével is összefüggő, a talpizmokra, és a lábfejre, valamint a lábakra ható tornát tartalmaz. Néhány kiválasztott gyakorlat rendszeres ismétlése sokat segíthet a megfelelő fejlődésben.

07
Jan

Bizony eljön az idő, amikor le kell mondanunk gyermekünk 24 órás társaságáról, neki pedig a mi közelségünkről. Kinek mikor következik be ez az időpont? Változó. Vannak családok, ahol ez az életszakasz már a bölcsőde formájában elkezdődik. A kisgyerekes anyuka pedig bizonytalan. Milyen legyen a gyerekcipő? Milyen felszereléssel készüljön gyermeke bölcsis napjaira? Mik azok a tárgyak, amelyek a jól megszokott otthoni rutin, a mindennapok eszközei voltak, és vajon mire cserélődnek le ezek? Egyszóval milyen felszereléssel indítsuk el a bölcsődébe a kicsit?

Valójában csak végig kell gondolnunk rendszeres szokásainkat, mindennapjainkat, és rájövünk, hogy ugyanezekre az eszközökre a bölcsődében is szükség lesz. Ebben a bejegyzésben azonban végig veszünk mindent, amit kérhetnek a bölcsődei gondozók, és tippeket is adunk, hogy hogyan válasszuk ki a megfelelőbbet.

10
Dec

Bizony, az év egy bizonyos szakaszán elérkeznek a hidegebb napok. Az orrunk hegyét pirosra csípi a hideg, és pórul jár, aki nem húz kesztyűt. De elég indok-e ez arra, hogy szobánkba gubózva önkéntes fogságra ítéljük magunkat az első langyos tavaszi napsugarakig?

19
Nov

A szülők általában aggódva gondolnak erre a két jelenségre. Ennek ellenére kevés szülő van tisztában azzal, hogy az x-láb, valamint az o-láb nem csak esztétikai kérdés, hanem egészségügyi következményekkel is jár. Szerencsére azonban mindkét elváltozás gyógyítható.

05
Nov

Rengeteg olyan rendellenesség létezik, amely aggódást kelthet a szülőkben, akik folyamatosan aggódnak gyermekük egészségéért. Szerencsére olyan korba születtünk, amikor a legtöbb problémára már könnyebb, vagy esetleg bonyolultabb módon, de létezik megoldás. Így a szülőnek nincs más dolga, minthogy folyamatosan figyelje gyermekét, tájékozódjon. Persze minden előírt szűrésre, státuszellenőrzésre is vigye el gyermekét, a szakemberek tanácsát pedig fogadja meg. Ez a helyzet a láb elváltozásaival kapcsolatos eseteben is. A lúdtalp és a bokasüllyedés felismerésénél jó, ha egy figyelmes szülő időben viszi szakemberhez gyermekét. A dongaláb tünetei azonnal szembeötlőek.

22
Okt

A lúdtalp minden szülő rémálma, hiszen többféle, súlyos következménnyel járhat, ha gyermekénél nem ismerik fel és nem kezelik időben. Bizony sok területen kihathat az életminőségre.

Szerencsére az esetek nagy részében könnyen kezelhető a lúdtalp, így nem kell rettegnünk. Mi a szülők dolga? Csak annyi, hogy legyenek résen, tartsák szemmel gyermekük lábának, járásának fejlődését, figyeljenek oda a megfelelő mennyiségű testmozgásra.

15
Okt

Azon gyerekek szüleinél, akik kénytelenek gyógycipőt hordani, folyamatosan felmerül a kérdés, hogy jól teszik-e, ha supinált cipőt vesznek egészséges lábra. Nem-e tesznek kárt a kicsi lábainak, nem lesz-e ebből probléma?

08
Okt

A legtöbb szülő már egészen kis korban elkezdi valamilyen szervezett mozgás irányába terelni gyermeke érdeklődését. Jellemzően az óvodás kor a kezdeti kísérletezgetések időszaka.

Mikor és miért lehet jó döntés a sport, tánc, balett megismertetése gyermekünkkel? Ha gyermekünk elég fegyelmezett már a némileg irányított foglalkozásokhoz, akkor bátran kipróbálhatjuk ezeket. Persze nem kell menedzsernaptárban vezetett szoros órarend szerint felfűzni az ovi utáni különböző foglalkozásokat.

01
Okt

A bütyök bizony meg tudja keseríteni az életünket. Nem csak kényelmetlen, és esztétikailag zavarja tulajdonosát, de alkalmanként begyulladva komoly fájdalmakat, egészségügyi károkat okozhat. A bütyök, vagyis hallux valgus sok ember életét keseríti meg, ez a lábon kialakuló dudor bizony a kényelmes járásban ugyanúgy megakadályozhat minket, mint a sportolásban, vagy épp egy csinos szandál viselésében.

24
Szept

A lúdtalp bizony könnyen megkeserítheti gyermekünk életét. Szerencsére megelőzésére és kezelésére is vannak lehetőségeink.

17
Szept

Sokszor vagyunk bizonytalanok, hogy vajon érdemes-e az interneten vásárolni ruhát, cipőt, sőt, egyáltalán bármilyen eszközt? Félünk kockázatot vállalni, pedig az a cipő, farmer vagy épp kabát annyira tetszik! De vajon tényleg kockázatos dolog az interneten vásárolni? Járjuk körbe a témát, gondoljuk át a lehetőségeinket! Hiszen az internetes vásárlásnak rengeteg előnye lehet számunkra! Nézzük, mik lehetnek ezek az előnyök, és mégis mekkora kockázat az a kockázat?

10
Szept

Mit várunk el a legjobb gyerekcipő márkáktól? Nos, hogy termékeikben megtaláljuk mindazt, amit egy jó gyerekcipőben keresünk. Hogy a márka fókuszában a gyerekek lábának ideális fejlődése, a gyerek kényelme, a tartósság, strapabírás álljon. Hogy a termékek tényleg a gyerekeinkről szóljanak. És a gyerekeinknek.

03
Szept

Az egyenesléptető egy speciális talpbetét, mely a bokasüllyedés kezelésére szolgál. Abban az esetben alkalmazzuk, ha a supinált cipő használata nem feltétlenül indokolt, azonban valamilyen eljárásra mégis szükség van.

 

Az egyenesléptető sarokbetétet ortopéd orvos, ortopéd gyerekorvos írja fel.

27
Aug

Ahogy elérkezik az óvodás kor, lassan, de biztosan előkerül a cipőfűző bekötésének kérdése. Egy idő után ugyanis elvárás lesz az oviban, sőt, a gyerekek akár versenyt is csinálnak a kérdésből. Persze vannak olyan csöppségek, akik szívesen segítenek társaiknak bekötni a cipőjüket, ilyenkor szerencsére nem okoz stresszt a délutáni kinti játék előtti cipőváltás annak az ovisnak sem, aki még nem ugrotta meg ezt a nyomasztó feladatot.

20
Aug

A kellemes, napsütéses időt mindig ki kell használni. Nem csak a szórakozás és a friss levegő, de a mozgás szükségessége, és a közösségi játékok fontossága is egy érv a szabadtéri játékok mellett. A gyerekeknek ugyanis nagyon fontos szocializációs időszak a látszólag felhőtlen, közös játék. Nem véletlenül fontos szempont ez már az óvodában is, de az iskolák alsó tagozatában is sokat építenek a tanítók ezekre a tevékenységre. Miért is?

13
Aug

Sok szülőben felmerül a kérdés, hogyan kösse le csemetéjét a négy fal között, ha a kinti időjárás nem alkalmas a szabadtéri játékra? Hát, ha még több gyerekről van szó. Esetleg benti szülinapi zsúr, vagy csak egy sima, esős délután is kihívások elé állíthatja a szülőt. Mik a legjobb programok gyerekeknek, amelyek esetleg még hasznosak is lehetnek fejlődésük, koncentrációjuk szempontjából? Nézzük!

06
Aug

Az ősz közeledtével a legtöbb szülő elkezdi pánikszerűen beszerezni a gyermek óvodai, bölcsődei, vagy épp már iskolai kellékeit. Gondos előkészülettel vesszük meg a legszebb és legkényelmesebb táskát, ovisok esetében a kis tisztasági szettet, ovis zsákot és társait. Mivel a legjobbat akarjuk a gyermekünknek, elmegyünk egy áruház cipőosztályára, vagy egy márkaboltba, esetleg egy trendi cipőboltba, és választunk egy klassz benti cipőt a gyereknek.

31
Máj

Egy friss kutatás szerint a férfiak kétharmada, a nők fele nem olyan méretű cipőt hord, amilyet kellene. Pedig nem csak komfort vagy esztétikum, hanem egészség szempontjából is számít, hogy mennyire illeszkedik a cipő a lábunkra.

30
Máj

Látszólag egyszerűnek tűnik a kérdés, azonban a megfelelő cipőápolás összetett folyamat. Legalábbis első blikkre, mert ha sikerült kiigazodnunk a szabályokban, könnyedén és rutinosan tarthatjuk rendben legkényesebb bőrcipőinket és szandáljainkat is, ezáltal megnövelve élettartamukat, használhatóságukat.

17
Ápr

Gyermekünk fejlődésének mérföldkövei meghatározó emlékek, hiszen minden szülő izgatottan várja az első 1-2 év nagy áttöréseit. Nem véletlenül, hiszen onnantól, hogy a fejét még tartani sem képes kis örömgombócot hazavittük a kórházból, az egész csecsemőkor egy nagy masszává olvadna össze, ezek a mérföldkövek mentálisan és lelkileg is fontosak, a robotikus napi rutin és az álmatlanság összefolyó világát ciklusokra osztják, és ezek az apró ünnepek tudatosítják a szülőben, hogy ez az időszak nem állandó, az idő nem állt meg, csak lelassult, a gyermek pedig fejlődik.

13
Márc

Szülőként nincs szükség arra, hogy lexikonként ismerjük az összes létező veszélyt, betegséget és ezekkel kapcsolatos körülményt, mely hatással lehet gyermekünk egészségére vagy biztonságára. Csak azért, hogy rettegve teljenek mindennapjaink a jobb esetben ennek ellenére önfeledten játszó gyermek mellett. Azonban mindenképpen hasznos néhány dologról tájékozódnunk, ugyanis a tudatos életmód nagyon sok esetben segít megelőzni a későbbi problémákat.

12
Márc

Mit kell tudni a lúdtalpról? Hogyan előzzük meg, hogyan kezeljük? A lúdtalp megelőzésére és kezelésére is létezik megfelelő gyerekcipő, életmód, torna. Járjunk utána!

Minden szülő a legjobbat akarja gyermekének. Ezért a kicsik első bizonytalan lépéseitől kezdve kétségbeesetten keresik a tökéletes cipőt, mely megkönnyíti a járást, segít kialakítani a helyes testtartást, megakadályozza a láb eldeformálódását, mégis kényelmes. Hiszen annyi mindent hallani és olvasni a rossz választás negatív következményeiről, és a szülők nem akarnak hibázni.

02
Dec

Milyen legyen a téli gyermekcipő?

Erre a legegyszerűbb válasz az, hogy meleg! Hiszen télen, a nagy hidegben, mi más lenne fontosabb szempont, mint az, hogy a téli cipő tartsa jó melegen a lábakat.

11
Szept

Ilyenkor ősszel nem csak az iskolakezdés költségei terhelik meg a szülők pénztárcáját, hanem a gyerekek ruházatra fordított kiadásai is, hiszen szinte biztos, hogy a gyerekek nagyot nőttek a nyáron, így őszre minden bizonnyal kinőtték a tavasszal hordott ruhákat és cipőket. Ma egy jó cipő megvásárlása nem olcsó mulatság, ám fontos, hogy az minden szempontból megfelelő legyen.

15
Jún

A nyári időszak a legtöbb kisgyermekes szülőt kétségek közé állítja a tekintetben, milyen cipőt, szandált adjon a kisgyermeke lábaira. A felelős döntés nem könnyű, hiszen a stabil járást biztosító lábbeliknek egyszerre kell könnyűnek és jól szellőzőnek lenniük.

15
Ápr

A gyermekcipőket illetően az évszakváltások nagy dilemma elé állítják a szülőket: a gyermek kinőtte a használt lábbelijét, újat kell neki vásárolnunk, kérdés, hogy milyet?

A rutinos szülőknek már vannak erre vonatkozóan jól bevált tapasztalataik, ám a kisebb gyermekes szülőknek nem könnyű a kérdés megválaszolása. Nekik igyekszünk segíteni írásunkkal.

15
Dec

A téli cipők, bakancsok kiválasztása a gyerekek számára nem egyszerű, hiszen nagyon sok szempontot kell szem előtt tartanunk, ám mindenekelőtt azt, hogy télen hideg van, vagyis legyen a téli cipő elég meleg!

23
Máj

A lúdtalp a láb leggyakoribb és legismertebb fejlődési rendellenessége, ami a lakosság legnagyobb hányadát érinti valamilyen mértékben. Ezért rendkívül fontos, hogy már gyermekkorban kellő figyelmet szenteljünk a lúdtalp kialakulásának megelőzésére. Ebben segíthet a supinált szandál.

05
Nov

Hamarosan beköszönt az ősznek a második fele, amikor már nem a vénasszonyok nyarát élvezhetjük, hanem éjszaka röpködnek a mínuszok, és reggelente alig látunk az orrunknál tovább a tejfehér köd miatt. A gyerekekre ilyenkor már téli kabátot, vastag sapkát, sálat kell adnunk, és a lábukat is kellő védelemben kell részesítünk téli bakanccsal, csizmával.

27
Aug

Lehet, hogy már közhelynek számít, ám valóban nem mindegy, hogy a gyerekek milyen cipőt, szandált viselnek, hiszen ez a helyes járás és lábtartás kialakulása miatt is fontos.

15
Jún

Végre itt a nyár, mindenki élvezheti a várva-várt meleget. A nyári szórakozás pedig nem lehet kényelmetlen, ezért a gyerek szandál jelentheti ilyenkor az igazán jó megoldást, védi a gyerek lábát, mégis egyfajta kényelmes szabadságérzetet biztosít a kisebbeknek. A gyerek szandál egyik nagy előnye, hogy jobban szellőzik a nyári melegben, nem lesz annyira melege benne.

02
Jún

Itt a nyár, így felmerül a kérdés, hogy milyen szandált válasszunk gyermekünknek, amit egész nyáron tud hordani, ám mégis kényelmes és a lába fejlődésére sincs negatív hatással?
Nyáron minden korosztály számára a szandál a lehető legjobb viselet, nincs ez másként a gyerekek esetében sem.

15
Ápr

A gyerekcipő kiválasztásának kérdése nem csak esztétikai kérdés; a gyermekeink lábának anatómiai fejlődése szempontjából elengedhetetlen a megfelelő minőségű gyerekcipő. Épp ezen okoknál fogva a szülőre felelősség hárul, amikor lábbelit választ a gyermeke részére.