Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
3
5

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Benti játékok gyerekeknek

2019.08.13 09:30

Sok szülőben felmerül a kérdés, hogyan kösse le csemetéjét a négy fal között, ha a kinti időjárás nem alkalmas a szabadtéri játékra? Hát, ha még több gyerekről van szó. Esetleg benti szülinapi zsúr, vagy csak egy sima, esős délután is kihívások elé állíthatja a szülőt. Mik a legjobb programok gyerekeknek, amelyek esetleg még hasznosak is lehetnek fejlődésük, koncentrációjuk szempontjából? Nézzük!

Ha az egyébként nagyon hasznos, érzékeket és kreativitást fejlesztő gyurmázás, finommotoros mozgást és térlátást javító egyszerű rajzolás, a vár építés és társai már nem működnek, íme néhány tipp a gyerekszobába, majd néhány konkrét játékötlet, bárhová, bármikor!

 

A gyerekszoba kialakítása során érdemes a beltéri mozgásra lehetőséget adó eszközöket is beletervezni a vidám kis birodalomba. Például ötletes dolog lehet az az emeletes ágy, melynek oldalán mászófalat alakítunk ki. Ha már az emeletes ágynál tartunk, a létrával megközelíthető alkalmatosság egy beltéri bunker, lombház funkcióját is átveheti. Egy vár, amelyet meg kell védeni, a fantázia határtalan, a gyerek pedig mozog. Lehet például csúszdás is az ágyuk, így nem csak a játszótéren tudják használni kedvencüket, ahogy a hintát sem. Ha van rá lehetőségünk, akkor ezekkel az eszközökkel fűszerezhetjük a legkisebbek aktív otthonát.

 

De nézzünk néhány konkrét játéktippet, óvodás korúaknak.

 

 

Találd ki!

Nagyobb ovisoknak kiváló fejlesztő játék gyerekkorunk Activityje, az Amerikából jöttem. Ennek egy módosított változatával nagyon jól elszórakozhatunk. Hogyan is néz ki ez a játék?

Az egyik játékos kiáll, és elmondja a feladványról, hogy fogalom, tárgy vagy foglalkozás. Úgy is játszhatjuk, hogy az előadás módját egy dobókockához kötjük, és sorsol a játékos. Lehet mutogatni, körülírni vagy rajzolni a dologról. A játék struktúráját (csapatokban játsszuk-e, ki mondja a kitalálni való szót) mi, felnőttek szabályozzuk, a résztvevők korához igazodva. A fogalmak egy óvodás korú esetében nem lehetnek túl komplexek, és a szabályokat is úgy kell alakítanunk, hogy felhőtlenül játszhassanak a kicsik, ahelyett, hogy bonyolult kihívásokba ütköznének.

Miért jó?

Mert megtanul a gyerek elvonatkoztatni, a fogalmakat komplexebben értelmezni, viszonyítani, hiszen így tudja csak megfelelően átadni a többieknek a körülírni való fogalmat. Hiszen fontos szabály, hogy nem mondhatjuk ki a rejtvény nevét, nem rajzolhatjuk le konkrétan, és nem mutathatunk rá. A játék érdeme emellett az is, hogy kreativitásra késztet, növeli a képzelőerőt. De a problémamegoldás is kialakul általa. Nagyon jó kreatív, fejlesztő játék.

 

Találd ki játék

 

Mutasd meg!

Két játékos áll egymással szemben. Az egyik például a bal vállára mutat és kimondja: A bal vállam. A másiknak a tükörképeként a jobb vállára kell mutatnia és megneveznie azt. Végig lehet menni minden páros és nem páros testrészen. Pontra is lehet játszani, sok vicces helyzetet teremthet. Szórakoztató a kicsiknek.

Miért jó?

A testkép fejlesztése, a testhatárok megismerése mellett az oldalak gyakorlása, agyféltekék összehangolása is fejlődik.

 

 

Szójáték tabuval  

 

A Fekete-Fehér-Igen-Nem játék mintájára 1, esetleg több, gyakran használt szót választunk ki, és a játék lényege, hogy beszélgetés közben nem mondhatja ki az egyik játékos ezt a szót vagy ezeket a szavakat. A másik játékos pedig úgy irányítja kérdéseivel a beszélgetést, hogy kihívás elé állítsa vele társát.

 

Miért jó?

Nagyobb ovisoknak javasolt, fejleszti a nyelvi készségeket. A szókincset fejlesztheti, koncentráltan előhívhatja a passzív szókincset, és kiválóan hat a nyelvi készségekre.

 

Egy kis mozgás!

 

Gyűjtögető

A négy fal között nem kell folyamatosan gyerekcipő a kicsik lábára! A gyerekek itt mezítláb vannak. Tárgyakat szórunk szét a padlón, amit lábbal, pontosabban lábujjakkal kell összeszedni. Mindenkinek van egy doboza, kosara, ahova adott idő alatt kell minél több tárgyat összeszednie.

Miért jó?

A lúdtalp és a bokasüllyedés elleni kiváló gyakorlat. Kifejezetten hasznos azoknak a csöppségeknek, akik supinált cipőt hordanak lúdtalp ellen. Az ehhez hasonló, szórakoztató lúdtalp tornákkal a talp izmait erősítjük.

 

 

Kalaptánc

A gyerekek zenére táncolnak. Tánc közben el kell venniük egymás fejéről a kalapot, de sose kergetőzéssel, hanem táncmozdulatokkal. Az nyer, akinek a zenésblokk végére a legtöbb kalapot sikerül összegyűjtenie. Ezt a játékot kényelmes, benti gyerekcipőben javasolt játszani.

 

Miért jó?

A zene, a ritmus és a dallamok fejlesztő hatással vannak gyerekeink agyára. A tánc pedig a mozgásigényt elégíti ki, akár egy esős napon, biztonságos, szabályozott keretek között.

 

Ezekkel a játékokkal leköthetjük gyermekeinket, miközben egyes készségek is fejlődnek általa. Nagyszerű kihívás valamennyi játék, mely alkalomadtán összehozza az egész családot!

Kalaptánc játék