Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
5
3

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Bokasüllyedés kisokos - néhány gondolat a bokasüllyedésről

2019.03.13 12:34

Szülőként nincs szükség arra, hogy lexikonként ismerjük az összes létező veszélyt, betegséget és ezekkel kapcsolatos körülményt, mely hatással lehet gyermekünk egészségére vagy biztonságára. Csak azért, hogy rettegve teljenek mindennapjaink a jobb esetben ennek ellenére önfeledten játszó gyermek mellett. Azonban mindenképpen hasznos néhány dologról tájékozódnunk, ugyanis a tudatos életmód nagyon sok esetben segít megelőzni a későbbi problémákat.

A lúdtalp és a bokasüllyedés a köztudatban eléggé összemosódott fogalmak, mondhatni szinonimak. Pedig két különböző, bár eléggé hasonló deformitásról beszélünk. Hasonló körülmények között alakulnak ki, de egyik sokszor a másikból következhet, ugyanis a bokasüllyedés egyik következménye maga a lúdtalp lehet. A lúdtalp mellett azonban még több kellemetlen problémát okozhat a figyelmen kívül hagyott bokasüllyedés.

 

Bokasüllyedés kisokos - néhány gondolat a bokasüllyedésről

 

 

Bokasüllyedés tünetei

A bokasüllyedés a boka valamilyen irányba történő elmozdulása, amikor a sarokcsont be vagy kifelé dől, a sarok hatására magával a bokával is ez történik. Felismerhető a nehéz terhelhetőségről, talpfájásról,a gyakori lábikragörcsről vagy a bokakörzés közben fellépő ízületi fájdalmakról.

 

Emellett szabad szemmel is észrevehető tünetei is vannak. Sokszor elég hátulról megnézni a bokát, és látszik, hogy valamilyen irányba bedől-e. De járás közben is észrevehető az elváltozás, mert más irányú a talp terhelése, például látható módon terhelődik a testsúly a talp belső részére. Extrémebb esetben a belső lábszél már a talajt érinti.

SUPINÁLT CIPŐ KÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

 

Bokasüllyedés következményei

Következménye lehet olyan esztétikai probléma, mint az X-láb, sarkantyú, bütyök vagy a kalapácsujj.

Azonban a bokasüllyedés hosszútávon akár a láb teljes eldeformálódásához vezethet. Láncreakciószerűen ez a panasz rengeteg negatív mozgásszervi következménnyel jár, mely rossz testtartással, és azzal összefüggésben kellemetlen, egy idő után egyre fájdalmasabb panaszokkal, extrémebb esetben a járásképesség megszűnésével járhat.

 

Nem csoda, hiszen az egész testre kihat, a láb csontjainak eldeformálódása a láb izmaira is kihat, ezáltal a csípőnket sem megfelelő módon használjuk, és végül az egész gerinc megsínyli a sarokcsont vagy boka problémáját.

Bokasüllyedés gyerekeknél

A kisbabák még lapos lábfejjel születnek, első lépteik után bokácskájuk még befelé dől. Ezért nem kell pánikolnunk, ha a kicsinél látjuk ezeket a jellemzőket.

 

Éppen emiatt az életkori sajátosság miatt csak óvodás korban, 3 éves kor felett kezdik el ezeket a problémákat kezelni a szakemberek. Sokszor talpbetétet írnak fel nekik, de egyre elterjedtebb a supinált cipő. Ennek a cipőnek a kialakítása a boka megemelésére koncentrálódik, ezáltal nem csak a bokasüllyedést korrigálja ily módon, hanem erősíti a járásban részt vevő izmokat, melyek aztán könnyítik a megfelelő mozgást és képesek felhúzni a lesüllyedt harántboltozatot.

 

Ha a gyermek nem megfelelő cipőt visel, nincs kezelve a bokasüllyedése, akkor a már említett terhelési és testsúlyeloszlási problémák miatt hamar meg fog fájdulni a lába, csípője. Ezért amint felfigyeltünk erre a jelenségre, azonnal vigyük ortopéd orvoshoz a kicsit.

 

A bokasüllyedés megelőzésére a rendszeres testmozgás, mezítlábas futkározás nagyon jó eszköz, mivel a gyermek talpizmainak megerősödése kulcsszereppel bír a bokasüllyedés kérdéskörében. A túlsúly nagyon rossz hatással van a lábfejre, annak súlyeloszlására, és a bokasüllyedés egyik kiváltó oka lehet. Ha egy gyereknél kialakult a bokasüllyedés, sokkal kényelmetlenebb és fájdalmasabb neki az aktív testmozgás, ebben az esetben érthető módon egy ördögi körbe keveredik. Ilyenkor a láb, talp izmainak erősítésére a supinált cipő, beltérre pedig a supinált szandál a legmegfelelőbb megoldás.

SUPINÁLT SZANDÁL KÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Bokasüllyedés kezelése

A bokasüllyedés kezelésére és megelőzésére is egyaránt alkalmas a gyógytorna. Napi néhány perces tornát javasolnak a szakemberek, melyek gyermekek esetében is alkalmazhatóak. Ilyen gyakorlat lehet a külső lábélen járás, ülő állapotban, nyújtott lábbal spiccelés, majd a lábujjak kézzel való visszafeszítése, elengedése. Utóbbi gyakorlatot 10-15 ismétlésszámmal javasolják a gyógytornászok. De például kisméretű labdát is bevethetünk, mellyel mezítláb a talpunkkal gurítgatjuk. Ezt a gyakorlatot játékossága miatt a gyerekek is élvezik.

A kezelés másik hatékony módja, melyről már volt szó, a szintén az izmokra ható supinált cipő. Vannak esetek, amikor speciális talpbetétet kapnak a betegek, de sok esetben a supinált szandál, hűvösebb időben a supinált cipő szokott lenni a megoldás, mivel nagyon szeretik a gyógytornászok és tartásjavító hatása miatt az ortopéd orvosok is.

SUPINÁLT CIPŐ KÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

 

Lúdtalp következményei, lúdtalp cipő témákban másik blogcikkben találsz megfelelő információkat, amelyeket a linkekre kattintva érhetsz el.