Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
4
6

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Az óvodai benti cipő

2019.08.06 09:30

Az ősz közeledtével a legtöbb szülő elkezdi pánikszerűen beszerezni a gyermek óvodai, bölcsődei, vagy épp már iskolai kellékeit. Gondos előkészülettel vesszük meg a legszebb és legkényelmesebb táskát, ovisok esetében a kis tisztasági szettet, ovis zsákot és társait. Mivel a legjobbat akarjuk a gyermekünknek, elmegyünk egy áruház cipőosztályára, vagy egy márkaboltba, esetleg egy trendi cipőboltba, és választunk egy klassz benti cipőt a gyereknek.

 

Lehet kapni mesefigurásat, hiszen a kisfiúk a verdákért vagy a beszélő gőzmozdonyért vannak oda, míg a lányok szeretnek minden vagány királylányt, hercegnőt, hóban, tengeren vagy kastélyban, az már mindegy is. Elégedetten sétálunk haza egy márkás, trendi cipőcskével, és még a gyereknek is tetszik, tökéletes.

 

Meg sem fordul azonban a fejünkben, hogy tényleg jól választottunk-e, hiszen a cipőboltok gyerekosztályain biztosan gyerekek számára kifejlesztett cipőket lehet kapni, nekünk már csak az a dolgunk, hogy válasszunk a végtelen kínálatból, trendek, minták és királylányok tengerében úszunk az árral.

 

Sajnos azonban ez tévedés, mivel gyermekünk cipőviselési szokásaira nekünk kell odafigyelnünk. Sem a cipőboltok, sem a kicsi nem teheti meg helyettünk, a tudatos jó döntés rajtunk áll.

 

Az óvodai benti cipő

 

Milyen benti cipőt ne vegyünk?

 

Például látszólag akármilyen kényelmes és praktikus, hosszútávon nem ajánlott egy gyereknek papucsot hordania. Körülbelül 12 éves korig oda kell figyelnünk, hogy állandó rendszerességgel sem otthon, sem óvodában, iskolában ne viseljen papucsot a gyerek. Strandra, uszodába, alkalmi viseletnek alkalmas ugyan, de mivel nem tartja a bokát, hosszútávon rossz hatással lehet a lábfej fejlődésére.

Hasonló a helyzet a látszólag divatos és egyszerű balerinacipővel. Felnőtteknek is kényelmetlen ez a viselet, gyerekcipő formájában pedig kifejezetten tilos órákig, vagy napi rendszerességgel ezt viselni.

 

Milyen akkor a tökéletes óvodai gyerekcipő?

A tökéletes benti cipő talpa nem túl vékony, de nem is vastag annyira, hogy merev legyen, a talpon gördülő lépéseket kivitelezhetetlenné tegye. Kialakítását tekintve szempont még, hogy a cipő jól tartsa a bokát. Akár cipőről, akár szandálról van szó, a lényeg, hogy a boka a helyén legyen. Egy vékony kis pánt nem elég erre a szerepre, hiszen igazán stabil támasztással biztosíthatjuk a boka és a lábfej, valamint a súlyeloszlás megfelelő mértékét.

A cipő kiválasztásakor nagyon komoly szerepe van a kényelemnek is, hiszen egész nap hordani fogja a kicsi a cipőt. Ezért az is számít, hogy a benti cipő jól szellőzzön, ne izzadjon bele gyermekünk lába.

Ha pedig kényelemnél tartunk: túl nagy, de szoros se legyen a cipőcske. Úgy érdemes ezt kipróbálni vásárláskor, hogy pont egy ujjunk férjen be a cipő sarka és a lábfej közé. Ez azért fontos, mert a túl szoros cipőben összehúzza gyermekünk a lábfejét, így máshogy, nem kívánt módon dolgoznak a talp izmai, romlik a testtartása, és természetesen a diszkomfort hatására a közérzete is rosszabb lesz. A túl nagy cipő viszont nem tartja eléggé a bokát, mozog benne a gyerek lába, természetesen ez is akadályozza őt a megfelelő mozgásban. Praktikus, ha a cipő nem fűzős, hanem csattal, tépőzárral rögzíthető, így könnyebb, gyorsabb, hatékonyabb a feladása.

 

Mi a helyzet a supinált cipőkkel és szandálokkal?

 

Előfordulhat, hogy gyermekünknek supinált cipő vagy supinált szandál az ideális lábbeli. Ez nem a mi döntésünk, ortopéd orvossal kell egyeztetnünk, mert az önkényes döntések veszélyt rejthetnek magukban. Mik a figyelmeztető jelek, amikor felmerülhet ez a lehetőség, és amikor érdemes orvoshoz fordulni?

Nos, supinált cipőt bokasüllyedés vagy flexibilis lúdtalp esetén írnak fel az orvosok. A lúdtalp esetében a harántboltozatra, azaz a lábközépcsontok boltozatosságára kell fókuszálni, mert ennek hiánya jelenti az elváltozást, a bokacsont kifelé vagy éppen befelé dől, ezáltal a gyermek külső vagy épp belső lábélen jár, nem egyenletesen éri a talp a talajt. Ilyen esetekben szokott felmerülni a supinált szandál vagy cipő viselésének kérdése. A supinált cipő megemelt, ék alakú alátámasztással biztosítja a boka megfelelő tartását.

Amennyiben az orvos azt javasolja, supinált cipőt vegyünk a gyermeknek, benti cipőnek kifejezetten ajánlott, mivel gyakran és sokáig, rendszeresen kell viselni az ilyen kialakítású cipőket ahhoz, hogy elérjük a kívánt hatást. Szerencsére már nagyon nagy választékban kaphatóak ilyen jellegű cipők, rengeteg féle szín, anyag és minta áll rendelkezésünkre.

 

 Supinált szandál

A legfontosabb tehát, hogy óvodás csöppségünk cipőit - főleg a gyakran használt váltócipőt - tudatosan és körültekintően válasszuk ki. Ne az aktuális divathullám mentén válasszunk cipőt, hanem az itt felsorolt jellemzőket alakítsuk a megjelenéshez.