Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
4
7

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Esti torna gyerekeknek

2020.08.12 16:10

A gyerekeknek sok mozgásra van szükségük. A nap végén is érdemes néhány gyakorlatsort beiktatni a rendszeres rutinba. Olyan feladatokat adjunk ilyenkor a kicsiknek, amelyek már az ellazulást, az alvásra való készülést támogatják. Nézzünk néhány gyakorlatot, melyek este is használhatóak!

Légzőgyakorlatok

Sokan nem is gondolnák, hogy milyen fontos szerepe van a légzőgyakorlatoknak. Érdemes a tornák rendszeres részévé tenni a légzéssel kapcsolatos játékokat, ugyanis segít a testtudat fejlesztésében, a kontroll kialakításában, emellett az érzelmeire, sőt, a beszédképzésre, a beszéd ritmusának alakítására is kihat.

A légzőgyakorlatok a gyerekek ellazulását is segítik, így mivel ez az esti torna egyik funkciója, érdemes legalább este beiktatni.

Minél kisebb a gyerek, annál fontosabb, hogy részletesen és lassan, valamint minél játékosabban irányítsuk a légzéssel kapcsolatos gyakorlatot. Belégzéskor figyeljenek a gyerekek arra, hogy a hasuk kipúposodjon, hiszen a hasra történő légzés, a mélylégzés sokkal jobban ellazít. Ha pedig légzés közben figyeli a levegővételt és a hasát, segítjük a testtudatosság fejlődését. Kilégzéskor pedig lazítsa el a vállát és a hátát. Ezt úgy is elérhetjük, hogy azt játsszuk, képzelje el, hogy egy szívószálon keresztül lélegzik, és versenyezni is lehet vele, hogy ki engedi ki lassabban a levegőt.  De úgy is játszhatunk, hogy számolunk légzés közben, számolásig belégzünk, majd számolásig benntartjuk, és ugyanennyi egységnyi ideig fújjuk ki.

A légzőgyakorlatot mozgással is kombinálhatjuk. Például felülés közben szívja be a levegőt, majd hátra dőlés közben engedje ki. Vagy épp belégzéskor guggolás, kilégzéskor állva nyújtózkodás következzen. 

SUPINÁLT SZANDÁL KÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Könnyű esti tornagyakorlatok

Hogyan mozgassa át a testét a kicsi egy hosszú nap után? Egy könnyű kis torna mindenképpen segítségére lehet ebben. Ilyen torna lehet az egyszerű karkörzés, előre-hátra, nyújtott karral és hajlított karral is. Ezzel a feladattal szépen átmozgatja a váll és a hát izmait, valamint a karjait. Lehet szélmalmos játékkal, valamilyen mondókával kombinálni a feladatot. A karkörzés mellett a fejkörzés, a nyak átmozgatása is hasznos lehet, főleg iskolás gyerekek eseténen, akik a nap nagy részét a padban ülve töltik. A csuklókat, lábfejeket, bokákat is átmozgathatjuk hasonló módon, mindkét irányba.

Ezek után a hajlékonyságot és az erősítést egyaránt szolgáló állatokat imitáló járások következhetnek, melyek az idegrendszert is fejlesztik, emellett játékos feladatot csinálhatunk belőlük. A kúszáshoz hasonló gyíkjárás szépen átmozgatja a gyerekeket. Ennél a feladatnál mellső fekvőtámasz pozícióból indulunk, majd leereszkedünk alkar támaszba, tehát az alkarra helyezzük a testsúlyt, és a hajlított bal lábat oldalra kiemelve hozzuk előre az alkar támaszban lévő karhoz. Ez a mozgás visz előre minket, a lábainkat váltogatjuk. A tigrisjárás is hasonló, ebben a helyzetben a karok nyújtva vannak, a térd hajlítva, az alsó lábszár párhuzamos a talajjal, melyet a térd nem érint. A medvejárás is izgalmas lehet, ebben az esetben minden végtag nyújtva van járás közben. A majomugrás során oldalra ugrunk guggolótámaszból kiindulva, a lendületet a földre helyezett kar segíti. A fóka mozgásának imitálása kissé nehezebb feladat, mert hátul spiccbe nyújtott lábbal kell fekvőtámasz helyzetben kell mozogni, nyújtott karral haladva előre. A nyusziugrás és a békaugrás egyszerűbb feladatok, a különbség a zárt térd és a kar, a tenyér földre helyezése, ugyanis a nyusziugrásnál ez a feladat. A játékot törpejárással folytathatjuk, mely egyszerű guggolva járás.

A feladatsort mindenképpen nyújtással zárjuk. Szélfútta fatörzshöz hasonló oldalra hajlás, nyújtott lábbal történő előre hajlás terpeszállásból kiindulva. Ilyen, és ehhez hasonló feladatokkal nyújtsunk át végül minden izmot.

Esti torna gyerekeknek

Lábtorna

Külön említést kíván a lábtorna, mely gyerekkorban a lúdtalp, bokasüllyedés és egyéb kellemetlenségek megelőzése miatt különösen hasznos. Főleg supinált cipőt viselő gyerekek esetében, akiknél már jelentkezett a probléma. A lábtorna mellett a supinált szandál, kinti és benti cipő kialakítása is olyan tényezők, melyekre figyelnünk kell.

A torna során az a legfontosabb, hogy alaposan átmozgassuk a lábfej, illetve a talp apró, de fontos izmait. Például menjenek végig nyújtózkodva, lábujjhegyen járva a szobán, majd mindezt ismételjék el külső lábélen, majd belső lábélen járva. Nagyon jót tesz a talpizmoknak, ha különböző tárgyakat lábbal kell felszednie a mezítláb tornázó gyermeknek a földről. Teniszlabdák, vagy azzal azonos méretű labdácskák görgetése, lábbal való összegyűjtése is megfelelő feladat lehet a lábfej átmozgatásához.

SUPINÁLT CIPŐ KÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!