Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
2
5

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Tavaszi gyerekcipő – Milyet vásároljunk?

2018.04.15 16:09

A gyermekcipőket illetően az évszakváltások nagy dilemma elé állítják a szülőket: a gyermek kinőtte a használt lábbelijét, újat kell neki vásárolnunk, kérdés, hogy milyet?

A rutinos szülőknek már vannak erre vonatkozóan jól bevált tapasztalataik, ám a kisebb gyermekes szülőknek nem könnyű a kérdés megválaszolása. Nekik igyekszünk segíteni írásunkkal.

Milyen legyen az tavaszi gyermekcipő?

Ugyan banálisan hangzik, de a cipő elsődleges hivatása a lábak melegen tartása, megóvása az időjárás viszontagságaitól. Mégis, ezt a szempontot sokan figyelmen kívül hagyják, ha a cipőválasztás kérdése kerül szóba. Inkább figyelnek a szülők a gyerek cipők formai kialakítására, kétségkívül ez sem elhanyagolható szempont.

Mire ügyeljünk tehát, ha gyermekeinknek cipőt választunk?

A gyerekcipők kialakítása kiemelten fontos a későbbi helyes tartás, a gerincoszlop fejlődése szempontjából. Minőségi gyerekcipőt válasszunk, kerüljük az olcsó utánzatokat, a kéreggel (megerősített sarokrész) nem rendelkező változatokat. Ezek ugyan a minőségi gyerekcipőknél jóval alacsonyabb áron kerülhetneknek forgalomba, de hosszú távon nem kifizetődőek, hiszen gyermekünk egészségéről van szó. A minőségi gyerekcipő felsőrésze és belső kialakítása természetes anyagból, leginkább bőrből készül, így kellemes, természetes közegben van a gyermek lába, amely biztosítja a kellő szellőzést is számukra.

A gyerekcipők rendelkezzen megerősített sarokrésszel (kéreggel)). A cipő talpa könnyű anyagból készüljön és legyen kellően rugalmas, így könnyű mozgást biztosít, nem terheli feleslegesen a kicsik lábát, amiben hamar elfáradnának. A könnyű, ruganyos talp légies, könnyed mozgást biztosít, így akkor sem kell aggódnunk, ha egész nap viselni kényszerül a gyermek.

Megoszlanak a vélemények a magas szárú fazonok viselését illetően is, ezeket elsősorban a kisebb gyermekek részére ajánljuk, hiszen ők jobban ki vannak téve a lábak be-vagy kidőlésének, mert az izomzatuk még nem elég erős, hogy megfelelő pozícióban tartsa a lábakat.

A szupinált cipők használata azoknak a gyermekeknek ajánlható, akiknek az ortopéd szakorvos ezt javasolja, vagy látható, hogy a lábboltozat kialakítása nem megfelelő. A supinált gyerek cipő a helyes tartás kialakulásában nyújtanak támogatást, és a helyes lábizomzat fejlődését mi magunk segíthetjük elő sok-sok lábtornával, egyenetlen talajon való mezítlábas „kalandozásokkal”.

Az tavaszi cipőknél még fontos egy dologra odafigyelnünk, tekintve, hogy az tavaszi időjárás gyakran csapadékos, esős, és ebben az évszakban is kellemetlen lehet, ha beázik a cipő. A bőr lábbelik folyamatosan biztosíthatják a szárazon tartott lábakat. (Természetesen nem akkor, amikor a gyermekünk megtalálja a legnagyobb tócsát…)