Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
5
6

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

A lúdtalpbetét használata

2021.05.18 14:11
A lúdtalpbetét használata

A lúdtalpbetét használata körül rengeteg tévhit kering. Ezért érdemes foglalkozni a témával. Akkor most káros a lúdtalpbetét, vagy nem káros? Mikor, miért szükséges használni?

Mit kell tudnunk a lúdtalpról?

 

A lúdtalp konkrétan a lábfej harántboltozatának a megsüllyedése. Ilyenkor hiányzik az ív a harántboltozatról, vagy épp nagyon enyhe. A harántboltozat a lábfej szélességét adó boltozat.

 

Minél kisebb a harántboltozat íve, annál közelebb kerül a talp a földhöz. Az ív hiányának mértéke adja a lúdtalpat, tehát az a legsúlyosabb eset, amikor a talp teljes egészében a földhöz ér.

 

A lúdtalp lehet flexibilis rigid. A flexibilis lúdtalp könnyebben kezelhető. A flexibilis lúdtalp sokszor az életmód eredményeként alakul ki. Nem is gondolnánk, hogy mekkora hangsúly van például a megfelelő kialakítású gyerek szandál viselésén. A rigid, azaz merev lúdtalp a kezeletlen flexibilis lúdtalp eredménye is lehet. Vannak azonban olyan esetek, hogy maga a rigid lúdtalp örökletesen alakul ki.

SUPINÁLT SZANDÁL KÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Milyen problémákat okozhat?

 

A lúdtalp tünetei sokszor fájdalommal járnak, ezzel összefüggésben pedig egyre nehezebb terhelhetőséghez vezetnek.

 

Emellett azonban maga a lúdtalp, valamint az azt kiváltó okok és következmények mind hatással vannak egymásra. A lúdtalppal párhuzamosan szokott megjelenni a bokasüllyedés, sokszor akár a bütyök és más lábproblémák. Ezek mind egymás kiváltó okai lehetnek. Együtt járnak még a különböző tartásproblémákkal, melyek ízületi fájdalmakhoz vezetnek. Így sokszorozódhat fel egy ártatlan lúdtalp hatása, de főleg a kiváltó ok megszüntetésének hiánya.

A lúdtalpbetét használata

A lúdtalp kezelése

A lúdtalpat többféle módon szokták kezelni.  Gyerekkorban kifejezetten nagy hangsúlyt szoktak fektetni a lúdtalp tornára. Ezzel a lábfej izmait igyekeznek megerősíteni, melynek hatására stabilizálódhat a lábtartás.

 

A supinált cipőt szintén a gyerekkori lúdtalpra szokták alkalmazni. Ennek az az oka, hogy a supinált szandál vagy cipő kialakításának köszönhetően a lábfej izmainak működésére hat. A supinált cipőnek ugyanis a bokánál van megemelve a talprésze, ezért stimulálja a talp izmait, miközben megfelelő szögbe állítja be a bokát.

SUPINÁLT CIPŐ KÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG! 

A lúdtalpbetét helyes használata

Sokan a supinált cipőt szeretik választani lúdtalpbetét helyett. Manapság sokkal jobb híre van. Azonban fontos, hogy ezeket a döntéseket ne mi hozzuk meg, hanem az ortopéd orvos. A lúdtalpbetétre igaz, hogy hét éves kor alatt nem javasolják, míg a supinált szandált, cipőt 3 éves kortól ajánlják.

 

Azonban előfordulhat, hogy a lúdtalpbetét fogja megoldani a problémát. A lúdtalpbetétet akkor használjuk helyesen, ha mindenben követjük az orvos utasításait. A gyermek lábára van tervezve a cipő, mert minden elváltozás más, speciális esetek vannak. Fontos, hogy ha lúdtalpbetétet használunk, akkor minden gyerek szandálba, cipőbe helyezzük bele, mert mindig viselnie kell. A jól használt lúdtalpbetét nem befolyásolja negatívan a lábfej izmainak állapotát.