Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
2
8
6

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!Cikkek

A téli cipő vásárlás tudnivalói

2018.12.02 14:53

Milyen legyen a téli gyermekcipő?

Erre a legegyszerűbb válasz az, hogy meleg! Hiszen télen, a nagy hidegben, mi más lenne fontosabb szempont, mint az, hogy a téli cipő tartsa jó melegen a lábakat.

Természetesen emellett más szempontoknak is érvényesülnie kell. Nem árt az sem, ha a lábak természetes anyagok biztosította, egészséges közegben vannak, hiszen a gyerekek sok időt töltenek a szabadban, nem mindegy, milyen anyagokkal van körbevéve a lábuk. Hiszen nem jó az, ha mesterséges anyagú a bélés, amelybe az első kint töltött percekben már beleizzadnak a lábak, ez egy idő után nem csak zavaró lehet, hanem még a gyermekünk egészségét is fenyegeti, hiszen ebben könnyebben átfázik a lába.

A kínálat természetesen óriási, és a fent említett szempontoknak nagyon sok lábbeli megfelel, ezért ezen szempontok alapján még mindig nehéz eligazodni a bakancsok, csizmák között. Vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről a kérdést!

A bélés: a legjobb, ha nem csak a lábfej-részen rendelkezik a csizma béléssel, hanem a szár-részen is, így sokkal tovább melegen tartja a kisgyermekek lábát.

Egészséges lábbelik:

Ahogy már említettük fontos, hogy milyen anyagból készül a cipő belső része, milyen közeget biztosít a lábaknak. A „normál” gyerekcipő mellett, ma már választhatunk olyanokat is, amelyek supinált kivitelben készültek. A supinált cipő azt jelenti, hogy speciális kialakításuknak köszönhetően segítenek korrigálni a kialakult rossz lábtartást, és a helyes pozícióba billentik a talpakat. Ezzel sokat segítenek abban, hogy a kisgyermek időben megszokja, hogyan kell helyesen tartania a lábát, így később sem alakul ki rossz lábtartás miatti gerincprobléma. A gyermekeknél ugyanis a nem megfelelő járás lúdtalp vagy gerincproblémák kialakulásához vezethet, ami felnőtt korban is problémát okozhat.
Fontos azonban tudnunk, hogy a legkisebb gyermekek esetében még nem beszélhetünk lúdtalpról, annak megállapítását mindenképpen bízzák ortopéd orvosra, aki azt is megmondja, szükséges-e speciális cipő a gyermeknek. Ebben az esetben jó, ha téli cipőből is ilyet választunk.