Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
8
5
7

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!


Kedves Vásárlóink! Megrendeléskor kérem vegyék figyelembe, hogy 2024.06.24 és 2024.07.04. között a postázás, a személyes átvétel és a telefonos ügyintézés szünetel. A megrendelés kezelés ez idő alatt is zavartalanul üzemel.

Supinált szandál

A Lurkó gyerekcipő  webáruházban 20-34-ig méretben kapható a speciális sarok kialakítással készült Asso, Linea, Maus supinált szandál (szupinált szandál).

 

 

Supinált szandál jellemzői:

A supinált vagy supináló szandálnak csak egyik sajátossága a különleges talpkialakítás. A gyermek sarokcsontjának megdőlésének korrigálását segítő döntött sarok a supinált szandál alapvető tulajdonsága, emellett azonban fontos, hogy a masszív kéregkialakítás, a bokát körülölelő stabil sarokrész és a kisgyermekek rüsztjének teret engedő felsőrész úgyszintén jellemzője legyen a supinált szandálnak.

A supinált szandálok boka belső peremét megemelő, és így a bokacsontot kifelé döntő talprésze segíti megakadályozni a sarokcsont egészségtelen befelé dőlését, és a bokasüllyedés kialakulását. Az ízület korrigálása hozzájárul az egészségesebb boltozat kialakításához is.

A különleges felépítésű szupinált szandál közös jellemzője, hogy két csattal és egy tépőzárral, vagy egyes supinált szandálokon két tépőzárral oldhatjuk meg a pici lábak bebújtatását a szandálba. A supinált szandál csatos részeit a gyermek igényei szerint állítsuk be, ezeket nem szükséges minden le- és felvételkor kibontani, illetve módosítani.

 

Supinált szandál kiválasztásnál érdemes fokozottan ügyelni, hogy ne csak a méretet vegyék figyelembe, hanem a terméklapon feltüntetett belső talphosszt is, mert az egyes supinált szandál gyártók belső talphosszai eltérhetnek egymástól. A Lurkó gyerekcipő webáruházban megtalálható supinált szandálok belső talphossza méretenként külön fel van tüntetve.


A Maus Tanoda, Linea és a Salus supinált szandálok EMKI igazolással rendelkeznek, Önkéntes Egészség Pénztárnál elszámolható!!!
A supinált vagy szupinált gyerek szandál lényege: sarokrészen hátul zárt, erősített kérgű gyerek szandálok sarka belülről kifelé döntött. Ennek a kifelé döntésnek és a stabilabb bokatartásnak köszönhetően segít a befelé dőlő bokában lévő sarokcsont tengelyét egyenesbe állítani.

Az asso supinált szandál, A Maus supinált szandál és a Linea szandálok valódi bőrből készülnek.

A figyeljünk a helyes gyerek szandál megválasztására.

Az utóbbi időben sokat lehet hallani a supinált szandálokról. A supinált szandálokat elsősorban azoknak a gyermekeknek alakították ki, akiknek laza az izomzata, befele dől a bokájuk. A supinált szandál használatával megelőzhetjük a lúdtalp kialakulását, segíthetjük a befelé dőlő sarok korrigálását. A supinált szandál sarok részének belső oldala magasabb, kérge erősebb. Ez a speciális talpkialakítás és az erősített kéregrész segít a sarokcsont megfelelő helyzetének megtartásában.

A legdrágább gyerek szandál = legjobb?

Korántsem! Egyáltalán nem biztos, hogy az a legjobb szandál, amelyik a legdrágább.

A szempontok, amit figyelembe kell vennünk minden szupinált szandál vásárlásakor a következő:

- igyekezzünk olyan supinált szandált választani, amelyik természetes bőr felsőrésszel rendelkezik

- a supinált szandál orr része megfelelően széles legyen, hogy a gyermek lába kényelmesen elférjen benne, és legyen elég magas, hogy a magas lábfejű gyermekeknek is kényelmes legyen.

- a boka megtartására a supinált szandál kérge szolgál, ellenőrizzük, hogy a kiválasztott gyerek szandál rendelkezzen kéreg-résszel

-  nem mindegy a talp sem: olyat válasszunk, mely hajlékony, ugyanakkor stabil járást biztosít, így a járást is könnyűvé teszi.

 

Supinált szandál vásárlásnál is, figyeljük a belső talphosszát, mert ezek azonos méretezésnél is eltérhetnek egymástól. Így, ha otthon lemérjük a kicsi lábát, azt össze tudjuk hasonlítani a kinézett supinált szandál belső talphosszával, és egy kis (fél-egy cm) ráhagyással kiválaszthatjuk a megfelelő méretet.

Supinált szandál mellett izomerősítés, lábtorna!

A supinált szandál használata mellett ajánlott megmozgatni a gyermekek lábát, a boltozatot különböző játékos feladatok segítségével. A benti lábtorna részeként készítsünk egyenetlen felületeket a kicsik számára, tegyünk egy kartondobozba párna alá játékokat, babzsákot, gesztenyét vagy kukoricát, esetleg kukoricacsutkát, így járkáljon egyik dobozról a másikra. A játékos feladatoknak csak a szülő fantáziája szabhat határt: gyurmázzunk a lábunkkal, emelgessünk ceruzát, zoknit, papírzsebkendőt, vagy helyezzük át a játékokat egyik dobozból a másikba a lábunk segítségével. Eleinte a kicsik még nem képesek mindegyik feladat végrehajtására (pl. nem megy a sarkon vagy a külső lábélen járás), ám idővel mindet ügyesen megtanulják, és ha játékosan állunk hozzájuk, akkor még meg sem unják.

Szamos supinált szandálokat nem értékesítünk.