Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
4
7

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Téli programok gyerekeknek

2019.12.10 09:05

Bizony, az év egy bizonyos szakaszán elérkeznek a hidegebb napok. Az orrunk hegyét pirosra csípi a hideg, és pórul jár, aki nem húz kesztyűt. De elég indok-e ez arra, hogy szobánkba gubózva önkéntes fogságra ítéljük magunkat az első langyos tavaszi napsugarakig?

Persze, hogy nem. Hiszen télen is rengeteg izgalmas program vár ránk! Mindannyiunknak, felnőttnek és gyereknek is szüksége van a friss levegőn való kellemes testmozgásra, egy kis hóra és vidámságra. És persze kulturális programokra. Íme egy pár lehetőség, amely meghozza a kedvünket ahhoz, hogy kibújjunk a csigaházunkból, hogy végül semmi sem akadályozhasson meg abban, hogy felejthetetlen közös élményekkel gazdagodjon az egész család.

Téli programok gyerekeknek

Szabadtéri programok

A szabadtéri programok bizony sok kedves élménnyel, alkalmanként jóleső testmozgással kecsegtetnek. Akár városi, akár természetközeli programról van szó, biztos, hogy nem bánjuk meg, hogy elhagytuk a négy falat, és új élményeket gyűjtöttünk. Együtt.

Például a szabadtéri téli sportok, esetleg nagyobb séták jót tesznek a szervezetünknek. A gyermekek számára nagyon fontos a mozgás. Nem csak vérkeringésüknek, de izmaiknak is jót tesz a gyakran végzett testmozgás, mellyel sok későbbi problémát előzhetünk meg. Nem is beszélve arról, hogy aktív szülők mellett a gyermek megtanulja a mozgás fontosságát, elsajátítja ezt az életvitelt.

Kirándulás

Egy közös téli kirándulás a környéken, esetleg valamelyik magyarországi hegység, vagy nagyobb dombság ismert és biztonságos túraútvonalán? Az egyik legjobb dolog, amit együtt tehet a család télen. Nem kell más hozzá, csak jó meleg ruha, hátizsák egy kis élelemmel, és egy jó meleg túrabakancs. És hogy mit vegyenek fel a legkisebbek? Egy számukra készült lábbelit, jó megoldás lehet az Asso téli bakancs. Persze mindenki maga dönti el, a lényeg, hogy kialakítása megfelelő legyen, tartsa a gyermek bokáját, a talpa ne legyen túl kemény, akadályozva a gördülő mozgást, de a túl puha sem kényelmes a lábfej kisebb, de annál fontosabb izmainak.

Mi legyen a célpont? Bármelyik közeli pont, ahová kényelmes feljutni, és belátni a környéket. A hóval borított táj látványa mindennél megnyugtatóbb, és ezt fantasztikus együtt megélni. A közelünkben lévő várromok is izgalmas kirándulóhelyek lehetnek. Nagyon sokan szeretik Nógrád megyében Salgó várát, ahonnan gyönyörű kilátás tárul szemünk elé. Csak a sárral kell vigyázni. Persze akik például a főváros közelében élnek, felmehetnek a Budai-hegységbe, vagy éppen kirándulhatnak a zsámbéki templom romjához, melynek monumentális és földöntúli látványa egy kis hóval még hatásosabb.

 

TEKINTSD MEG TÉLI BAKANCS KÍNÁLATUNKAT.

Korcsolyázás

A korcsolyázás az egyik legjobb téli sport. Egyedi hangulata utánozhatatlan, főleg egy szép, igényes korcsolyapályán. Az ilyen programokkal gyermekünknek nem csak izgalmas élményeket, de különleges fejlődési lehetőségeket nyújthatunk. Ugyanis a gyakori korcsolyázással kiváló mozgáskoordinációra lehet szert tenni, így tehát a korcsolyázni tudó gyerekeknek egy kis mozgásbeli előnyt is adhatunk, mely későbbi fejlődését is meghatározza. Az egyensúly fejlesztése mellett korcsolyázás közben a lábfej fontos izmait használja a pöttöm, vagy épp kicsit nagyobb gyermekünk. Ezért a korcsolya által sikerül télen is elérnünk a láb számára oly fontos gyakorlatok elvégzését. Emellett persze a koncentrációt is javítja ez a fajta testmozgás. Ami pedig a legfontosabb: vidám pillanatokat, örömöt szerzünk vele gyermekünknek! Így tehát le a téli bakanccsal, húzzunk korcsolyát!

Korcsolyázás

Szánkózás

 

A szánkózás minden gyermek számára az egyik legizgalmasabb élmény! Szerencsére ma már egyre biztonságosabb felszerelésekkel szánkózhatunk, így aztán a szülőknek sem kell aggódniuk. A szánkó kiváló lehetőség arra, hogy a gyermekek számára oly izgalmas száguldás örömét megfelelő, biztonságos környezetben élvezhessék.

Válasszunk egy erre a célra kialakított pályát, például a Mátrában, ha nagyban szeretnénk játszani! Persze a gyermeknek a közeli lankás domb is megfelel majd, hisz a lényeg a száguldás, és az, hogy mi is ott legyünk velük. Persze a kamaszkor már más képlet, de talán egy ilyen nosztalgikus, mégis izgalmas programra még őket is el-el lehet csábítani…

 

Szánkózás

Kisvasutak

Ki ne rajongana egy hangulatos, vasutas utazásért? Ráadásul a gyerekeknek szánt vasutak még érdekesebbek! A gyerekeknek szánt téli programok akkor sülnek el a legjobban, ha teljesen testreszabjuk őket. Ha gyermekünk szereti a vonatokat, akkor egy szilvásváradi kirándulás alkalmával végig vonatozhatunk az ottani kisvasúttal a Szalajka-völgyön, persze egy ilyen programot érdemes egy nagyobb, legalább egy napos kirándulással összekötni.

 

A bakonyi kisvasút és környéke is nagyszerű kirándulóhely lehet, ahol télen is programokkal várják a gyermekeket, és a természetre nyitott, a csodálatos lankákban és patakcsobogásban még elmélyülni tudó-vágyó felnőtteket.

 

Akinek azonban például Budapest esik közelebb, vagy a fővárosban tervezne programokat, annak jó hír lehet, hogy a Széchenyi-hegyi Gyerekvasút is elérhető télen! Sőt, télen nosztalgia gőzmozdonnyal közlekedik! Ezt egy igazi rajongónak nem lehet kihagynia! A budai hegyvidék kirándulóhelyeit összekötő kisvasút a főváros, sőt, az ország egyik legkülönlegesebb látványossága. A kisvasút vonala Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig tart. Megállói: Normafa, Csillebérc, János-hegy, és a Szépjuhászné. A budai hegyvidék kilátói, erdei játszóterei, és egyéb látványosságai fekszenek a megállók közelében, melyek egy részét télen is érdemes kipróbálni.

TEKINTSD MEG TÉLI BAKANCS KÍNÁLATUNKAT.

Karácsonyi vásár

A tél hangulata néhány szóban: sült gesztenye illat, mézeskalács, méz és fahéj szegfűszeggel, forrócsokoládé, meg-megcsillanó hó, fehér fények. A karácsonyi vásárok utánozhatatlan hangulata. Egy program, ahol a kicsik is jól érzik magukat. Szerencsére a legtöbb magyar városban már megrendezik ezeket a kellemes, ünnepváró programokat, mely remek apropó a kozosseg építésre, egy kisebb helyen. Egy nagyváros karácsonyi vásárában pedig csak ámuldozhatunk a sok szépség, a karácsonyi csodavilág láttán

 

Karácsonyi vásár

 

Beltéri programok télen

 

Játszóház

 

Persze, hova mehetnek a mozgásra vágyó gyermekek szülei télen? Ha kint tényleg szakad a hó, vagy nagy a latyak. Hát persze, hogy játszóházba! A legkisebbeknek egy kisebb, szerepjátékos babakonyhás-kisautós verzió is megteszi, ahol közösségben lehet. A nagyobbak azonban egy aktív, labdamedencés-csúszdás-mászófalas játszóház az igazi, télbarát megoldás.

 

Múzeum - múzeumpedagógiai foglalkozásokkal

A múzeumok kecsegtetnek csak igazán szórakoztató és érdekes beltéri programokkal! Manapság már érdemes a gyermeket nyakra-főre múzeumba rángatni! Ugyanis a hideg-rideg, mindent tilos, poros-unalmas múzeumok már a múlt emlékei. A sok látványos interaktív kiállításon már csak játszva tanulhatnak a kisebbek, nagyobbak, és a legnagyobbak is. Ami pedig a legérdekesebb, a legtöbb múzeum nagyon szórakoztató, interaktív múzeumpedagógia foglalkozást tervez a kiállításaihoz, hogy minden gyermek a maga szintjén élhesse meg a kiállítás titokzatos csodáit.

 

Konkrét helyszínek

 

Budapesti csillamos

Egy hangulatos téli program, mely mindenkit elvarázsol, és karácsonyi álomvárossá varázsolja Budapestet, egész télre. Egy különleges kis budapesti villamosozás biztosan boldoggá tenné gyermekünket, és ne tagadjuk, számunkra is izgalmas program lehet!

A Budapesti Adventi fényvillamos, vagy csillamos elég egy UV nosztalgiavillamos, melyen 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít, utasterében pedig ünnepi díszítés látható.

 

A BKK szerint belvárosi vonalakon kívül Kispesttől Újpestig szinte mindenhol felbukkan a fényvillamos, Adventtől januárig, minden évben.

 

Persze aki igazán látványos csodát szeretne, az a 2-es villamos, Duna-parton közlekedő álomszép panorámájú villamosát választja. Útközben pedig le lehet szállni az Olimpia-parknál, vagy elsétálni a végállomáshoz közeli Szent István Parkba, hogy szakadozhassanak egyet a legkisebbek is.

Budapesti csillamos

 

Advent a Szentendrei Skanzenben

 

A Szentendrei Skanzen egész évben sok izgalmas programmal vár minket. Ez télen sincsen másként. Mivel a Skanzen célja, hogy a különböző tájegységeken keresztül régi hagyományokat, felmenőink világát mutassa be nekünk, így a téli ünnepkörhöz kapcsolódó szokások bemutatása is a profiljukba tartozik! Vigyük el egy kis történelmi időutazásra gyermekeinket, miközben a friss levegőn, a szép kis Sztaravoda patak szomszédságában játszva ismerhetik meg kultúránkat például az adventi programokon keresztül. A Skanzen tehát minden évszakban alkalmazkodik az aktualitásokhoz, így bármelyik évszakban izgalmas programokra számíthatnak az oda látogató családok. Például Adventkor a karácsonyváró kézműveskedések szoktak jellemzőek lenni a Szentendrei Skanzenben.  Alföldi Mezőváros és Kisalföld tájegység portái például számos kézműves programmal, kóstolóval, adventi népszokások bemutatásával várja a kicsiket és a nagyokat.

Ilyen programok az Adventi koszorú készítés, a betlehemezés és a hozzá kapcsolódó papír betlehem készítése, gyertyamártás és karácsonyfadísz készítés, mézeskalács vásár, lucázás.

A múzeum dolgozói a fázó és éhes madarakra gondolva a madáretető készítést is bevették programjaik közé. Így aztán színes és szórakoztató, szabadtéri és kulturális, vidám, és alkotással teli téli programok várhatnak minket Szentendre határában.