Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
5
3

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Hogyan történjen a bőr szandál tisztítása?

2019.05.30 15:01

Látszólag egyszerűnek tűnik a kérdés, azonban a megfelelő cipőápolás összetett folyamat. Legalábbis első blikkre, mert ha sikerült kiigazodnunk a szabályokban, könnyedén és rutinosan tarthatjuk rendben legkényesebb bőrcipőinket és szandáljainkat is, ezáltal megnövelve élettartamukat, használhatóságukat.

 

Hogyan történjen a bőr szandál tisztítása?

 

Hiszen mekkora bosszúság a drága és minőségi bőr gyerek cipő, bőr gyerek szandál megvásárlása után pár hónap alatt szembesülni annak gyors elhasználódásával. Miközben a bőr a legelegánsabb, de egyben a legstrapabíróbb anyagnak számít a lábbeli piacon. Pont ezért, illetve jó szellőzéséért szeretjük ezt az anyagot választani a legkisebbeknek is. Hogy aztán végig nézzük a drága és mutatós kis lábbeli kegyetlen sorsát, a gyors kopás és elhasználódat tragédiáját, miközben nem tudunk haragudni a drága szandált serényen elnyűvő apró talpacskákra.

 

De akkor mit tegyünk? Ismerjük meg a bőrápolás alapszabályait!

Először is nem mindegy, hogy milyen típusú bőrből készült a szandál. Ennek meghatározása az első lépés a siker felé. Ugyanis többféle bőrből készülhetnek a cipők, szandálok, és ezeknek a tisztítása és ápolása eltérő lehet.

  

Fedett bőr tisztítása.

A leggyakoribb gyerek szandál, gyerekcipő alapanyag a fedett bőr (gyermek lábbelik esetében ez általában a box bőr), mely a legtöbb esetben marhabőrből készül, de vannak puhább típusai is. A fedett bőrök festett bőrök, ide tartozik az említett marhabőr mellett a sevro bőr, mely fényes felületű, egyenletes vastagságú és rugalmas. A nappa bőr pedig a legpuhább bőrnek számít, kecske- vagy sertésbőr, cipők esetében puha marhabőr az alapanyaga.

 

Ápolásuk viszonylag egyszerű, enyhén nedves rongy vagy szivacs segítségével távolítsuk el róla a port és egyéb szennyeződéseket - kis lurkóink szandálja esetében legnagyobb eséllyel a homokot.

Fontos, hogy bőrt ha lehet ne ápoljunk szilikontartalmú készítménnyel, mert kiszáríthatja azt. Az ilyen készítmények mint például a gyorsfény, a szivacsos végű cipőápoló szilikont tartalmazhatnak, ezért annak ellenére, hogy használata után ugyan fényes lesz a cipő, de száríthatja a lábbelit.

  

Finomabb bőrökből készült szandálok ápolása

A fedett bőr mellett léteznek nubuk, velúr vagy hasítás bőr szandálok is, ezek ápolása eltér a fedett bőrétől. A gyerek cipők és gyerek szandálok gyakran használt fajtája a nubuk. A nubuk bőr finomabb kikészítésű, puhább bőr, enyhén szöszös felülettel. Léteznek még más bőr tipusok is, mint pl. a finom kidolgozású velúr bőr, ami bársonyos és puha. A többi velúrbőr, például a marhából készült is különösen puhára csiszolt, kényes bőrfajta, míg a hasítás bőr már ellenállóbb, keményebb bőrfajta. Ezeket a típusokat velúrkefével szabad tisztítani. Vízzel vegyszeres tisztítószerekkel nem szabad lemosni, vegyszerek hatására elszíneződhet, kiszáradhat a szandál. 

 

Speciális bőrök karbantartása

A bőrcipők külön csoportját képezik a speciális kikészítésű bőr, illetve a durábel vagy wixos bőr. Ritkán készítenek belőlük szandálokat vagy gyerekcipőket, mivel ezek speciálisan ellenálló cipők, sokszor vízállóak. Azonban, ha ilyen anyagból készült lábbelivel van dolgunk, semmi esetre sem használhatunk vegyszereket, ahogy semmilyen bőrnél sem. Speciális kikészítésű bőrnél csak nedves textillel való tisztítás alkalmazható, míg a zsírosabb wixos vagy durábel bőr esetében előkerülhet a méhviasz vagy az olaj. Ilyen bőrből készült gyerek szandált vagy gyerek cipőt egyenlőre nem találhat a Lurkócipő webáruházban.

  

Fontos megjegyeznünk, hogy semmilyen bőrcipőt, bőrszandált soha nem mosunk mosógépben!! Nem szárítjuk szárítógépben, de fűtőtest közelében, vagy közvetlen napfénynek kitéve sem hagyjuk! A bőr annyira kényes anyag, hogy hő hatására könnyen összemegy. Ha nedves kendővel töröltük át, esetleg egy nyári zápor hatására komolyabb mennyiségű víz érte a bőrszandált, akkor nedves újságpapírral kitömve, vagy a méretnek megfelelő sámfán érdemes szárítani.

 

A jól szellőző, a bokát mégis erősen tartó gyermekszandál igazi kincs. A szülők aggódnak is, hogy ezek a lábbelik ne menjenek idő előtt tönkre, hiszen fokozottabban vannak kitéve a viselésből fakadó károknak és piszoknak, mint a felnőttek cipői. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy fő célunk az, hogy gyermekünk egészségesen és kényelmesen mozoghasson, boldogan fedezhesse fel a világot. A legjobb, amit tehetünk, hogy - miután végig néztük a kicsi önfeledt játékát, felhőtlen szaladozását, esetleg egy kis pocsolyába ugrást, vagy sárba lépést- mély levegőt veszünk, és otthon áttöröljük, megtisztítjuk a kis szandált vagy cipőcskét.