Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
4
7

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Megfelelő cipőméret meghatározása

2019.05.31 10:03

Egy friss kutatás szerint a férfiak kétharmada, a nők fele nem olyan méretű cipőt hord, amilyet kellene. Pedig nem csak komfort vagy esztétikum, hanem egészség szempontjából is számít, hogy mennyire illeszkedik a cipő a lábunkra.

 

Megfelelő cipőméret meghatározása

 

Fontos szempont, hogy az általunk viselt cipő stabilan tartsa a lábat, mind elől, az orr résznél, mind a bokánál. Ha folyamatosan olyan cipőket hordunk, amely elől túl szűk, összeszorítja a lábujjakat, akkor a láb eldeformálódásának, a bütyök kialakulásának kedvezünk. Ez a jelenség főképp a nők magassarkúira igaz. A szépségért meg kell szenvedni, tartja a mondás, de hosszútávon a csúf lábért szenvedünk.

 

Tehát amikor egy hosszú nap végén cipőnk levétele után fájó talpunkat masszírozva, kidörzsölődött sarkunkat kenegetve azon gondolkodunk, hogy tényleg megérte-e, érdemes a hosszútávú következményeken is elmerengünk.

 

De mi a helyzet a gyerekcipővel?

Naná, hogy a legapróbbak esetében kiemelt jelentősége van a megfelelő méretű és kialakítású cipőnek, hiszen lábuk fejlődése még folyamatban van.

A bokasüllyedés és a lúdtalp megelőzése (melyekre tökéletesek a supinált cipők vagy a supinált szandálok)  ugyanolyan fontos cél, mint a helyes testtartás és megfelelő járás elsajátítása. Hiszen szinte az egész test anatómiájára kihathat a rosszul kiválasztott cipő. Ez a cipő méretére is igaz.

 

A nem megfelelő méretű cipő viselésének rövidtávon kidörzsölődött lábfej, piros foltocskák, esetleg vízhólyagok, és az ezzel járó rossz közérzet az eredménye. A kisgyermek járásán könnyen meglátszik, ha nem kényelmes cipőt hord, ha azonban nem reagálunk időben, a nap végére megsínyli a rossz választást a kicsiny lábacska.

 

Azonban hosszútávon még komolyabb következményekkel jár a túl kicsi, vagy a túl nagy méretű lábbeli viselése.

 

Ha gyermekünk cipője túl kicsi, akkor komoly károkat szenvedhet a lábfej. A szoros orrú cipők nem engedik a lábujjak kényelmesen kinyújtani, ennek következménye, hogy nem tud kényelmesen és rendeltetésszerűen járni benne a kicsi, lábujjaival kapaszkodni kezd. Ennek hatására nem csak eldeformálódás, az összenyomott lábak hatására bütyök keletkezhet, de a mozgására is kihat. Egyszerűen nehezebb lesz a járás.

 

A túl nagy cipővel pedig az a probléma, hogy nem tartja stabilan a lábat. A cipőnek tartania kell a lábtőcsontokat, illetve a bokát, de a sarkat is ki kell támasztania. A megfelelő járás kialakulásához a talp gördülő mozgását is biztosítani kell.

 

 

A megfelelő cipőméret kiválasztása

A cipő mérete akkor jó, mind felnőttek, mind gyerekek esetében, hogyha nem szorít az orra vagy a sarka, mégis megfelelően tart. A cipő felpróbálásakor mindkét párt felvéve kell néhány lépést tenni, hiszen fontos, hogy a cipő sarkánál se lötyögjön az viselőjén. Ha a cipő túl szoros, akkor bőr cipő esetében reménykedhetünk, hogy idővel tágulni fog, azonban műanyagból vagy vászonból készült lábbelinél erre nem apellálhatunk.

A cipőnek 0,5-0,7 cm-el nagyobbnak kell lennie talpunknál. Ezt sokszor egyszerűen úgy szokták tesztelni, hogy bedugják az ujjukat a cipőbe, ha szorosan, de befér, akkor pont jó a mérete. Persze gyerekcipőkre is ugyanúgy igazak ezek a méretválasztási kritériumok, mint a nagyok cipőire.

 

 

És az online cipőválasztás?

Ha gyermekünk nélkül megyünk cipőt venni neki, esetleg online vásárlunk, akkor érdemes a következő eljárást követni!

 

Adjunk rá egy megfelelő vastagságú zoknit a kicsire, majd állítsuk rá egy papírlapra. Fontos, hogy legyenek kinyújtva a lábujjak. Gyermekünk sarkához érdemes egy vonalzót állítani, és ahhoz illeszteni a lábát, de egy fal vagy cipősdoboz is megfele, a lényeg a derékszögű kitámasztás.

 

Ezután rajzoljuk körbe a kicsi lábát, de külön jelöljük be a sarkát és a nagylábujj végét, hiszen majd ezt a távolságot kell lemérnünk. Ez a távolság ugyanis a belső talphossz.

A kapott mérethez adjunk hozzá 5-7 mm-t, és ez alapján válasszunk cipőt. Figyeljük a belső talphossz méretét a cipő leírásánál, illetve, ha ezt nem találjuk, keressünk mérettáblázatot.

Fontos, hogy mindkét lábat meg kell mérni, mert nem mindig egyformák. Mindig a nagyobb láb, a nagyobb belső talphossz alapján kell cipőt választani!

Érdemes tisztában lenni saját lábméretünkkel is, ezért bizonyos időszakonként mérjük meg, mert változhat.

Gyermekek esetében érdemes akár minden cipővásárlás előtt mérnünk, az eredmény meglepő lehet! De legalább félévente érdemes leellenőrizni a kicsi belső talphosszát.

 

 

Tehát érdemes mind gyermekünk, mind magunk esetében is következetesnek és tudatosnak lennünk a cipő kiválasztásánál. Ha minden cipővásárláskor tisztában vagyunk a pontos méretekkel, akkor gyermekünk mindennapi kényelme mellett lábának egészséges fejlődését is biztosítjuk.