Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
5
1
7

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!gyerek cipő, gyerek szandál méretválasztási javaslat

Hogyan rendeljünk webáruházból gyerekcipőt, gyerek szandált? Fontos a helyes méretvétel!

Az online vásárlás egyre nagyobb méreteket ölt, és nincs is kényelmesebb, mint a karosszékből vásárolgatni. Így van ez a gyerekcipő, gyerek szandál vásárlásával is.

Gyermekünk számára kényelmesen vásárolhatunk gyermekcipőt vagy gyerek szandált a webáruházakból, így a lurkocipo.hu oldalról is. Nem mindegy azonban, hogyan tesszük ezt.

A Lurkó gyerekcipő webáruházban minden cipőnél, szandálnál feltüntettük a cipő adott méretének belső talphosszát. (Tehát például egy 22-es gyerekcipő belső talphossza: 14,2 cm) Ez a méret tulajdonképpen nem más, mint a cipő sarkától a cipő orráig mért belső hossz, ez egy sokkal megbízhatóbb méret, mintha a cipő talpát mérnénk meg. Ebbe a méretbe kell beleférni a kisgyermek lábának, ahhoz, hogy a cipő kényelmes legyen a járáskor is, a lábhoz képest mindenképpen nagyobbat kell megrendelnünk.

Hogyan mérjük a gyermekünk lábát?

A kisgyermek lábának megméréséhez a legegyszerűbben a következő módon járhatunk el: helyezzünk egy A4-es méretű papírlapot a földre (ne szőnyegre és ne puha felületre tegyük, ugyanis ott más méretet kapunk), sík felületre, és állítsuk rá a gyermeket, mindkét lábbal, némileg terpeszállásban. Kérjük meg, hogy pár percig ne mozogjon, amíg egy vékonyan fogó ceruzával vagy tollal körberajzoljuk a lábát (vigyázva, hogy a ceruzát megfelelő szögben tartsuk). Fontos, hogy mindkét lábával tegyük ezt meg, ugyanis az emberi test nem pontosan szimmetrikus, a két lábméret között előfordulhatnak pár milliméteres különbségek, amelyek egy cipőnél sokat számíthatnak. Éppen emiatt a néhány milliméter miatt fontos az is, hogy mindig zokniban legyen a gyermek, amikor körberajzoljuk a lábait, tekintettel arra, hogy a cipőket is zokniban fogja használni.

Ha körberajzoltuk a lábakat, akkor mérjük le a gyermek talphosszát (legegyszerűbb módja, ha a lerajzolt láb két legtávolabbi pontját összekötjük, és ezt a vonalat mérjük meg milliméter-pontosan). Ezt a műveletet végezzük el a bal és a jobb láb rajzának esetében is, ekkor kiderülhet, hogy egyforma-e a két láb.

Ezután nincs más teendőnk, mint a kapott mérethez adjunk hozzá kb 0,5-0,7 cm-t, ha gyerek szandált vagy gyerek cipőt, esetleg supinált szandált tervezünk vásárolni, és a kapott eredmény alapján válasszuk ki a megfelelő méretet. Ennyi hely szükséges ahhoz, hogy a gyermek kényelmesen járhasson a lábbeliben

Sok szülő hajlamos arra, hogy egy (némelyek akár két!) számmal nagyobb cipőt vásároljon a gyermekének, ez azonban teljes mértékben helytelen hozzáállás. Lehet, hogy ekkor a gyermek valóban nem növi ki olyan gyorsan a lábbelijét, tehát elég ritkábban nagyobb méretet vásárolni, ám ez, vagyis a túl nagy gyerek cipő egészségtelen lehet a láb fejlődése szempontjából. Ha túl nagy a cipő, akkor a gyermeknek arra kell koncentrálnia, hogy ne csússzon ki a sarka a cipőből, és könnyebben félreléphet, veszélyeztetve ezzel az egészségét. Emellett egy túl nagy cipő nem tartja megfelelő helyzetben a bokát és a lábfejet, ami később kihathat a gerinctartásra is, súlyos problémákat okozva ezzel. Ha lehet, kerüljük el ezt a helytelen hozzáállást, és mindig a megfelelő méretű gyerekcipőt vásároljuk meg gyermekeinknek!