Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
2
7
2
9

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Gyerekcipő őszre

2016.08.27 17:23

Lehet, hogy már közhelynek számít, ám valóban nem mindegy, hogy a gyerekek milyen cipőt, szandált viselnek, hiszen ez a helyes járás és lábtartás kialakulása miatt is fontos.

Nem könnyű választani, ennek lehet az is az oka, hogy nagy a gyerekcipő kínálat, minden árkategóriában és típusban.

Asso gyerek cipő

Sokszor az anyagi lehetőségeink határolják be azt, hogy milyen gyerekcipőt vásárolunk, és sokan tudatosan választják az olcsóbbat, mondván: a gyermek úgyis csak egy szezon erejéig használja. Ebben a korban valóban a gyermekek lába igen gyorsan növekszik, szülőként már annak is örülhetünk, ha egy szezonban nem növi ki a gyerek a cipőjét. Azonban nem feltétlenül jó taktika, ha a legolcsóbb cipőt, vagy szandált választjuk gyeremekeink számára, hiszen ezek nem mindig megfelelőek, nem biztos, hogy biztosítják a megfelelő tartást a gyermekek lábainak.


A gyerekcipő vásárlásnál is több szempontot érdemes figyelembe venni.
Fontos, hogy illeszkedjen a gyermek lábára. Az ebben a korban jellemző gyors növekedés miatt érdemes egy picivel nagyobbat venni (de tényleg csak egy kicsivel kb.7 mm, mert a túl nagy sem jó).


Kialakítása segítse a kényelmes viseletet, a lábnak kényelmesen el kell benne férnie, a cipő sehol ne szorítson, a lábujjaknak legyen elég mozgástere, és a cipő orra se nyomja.
Könnyen kezelhető legyen a gyerekek számára, ezért a legtöbb gyermekcipő már tépőzárral készül. A cipő talpa legyen kellően rugalmas, ami segítheti a lábat a járásban.

A kiválasztásánál fontos az is, hogy mindig az évszaknak megfelő gyerekcipőt vállaszunk. Tavasszal-ősszel egy bőr béléses zártabb félcipőt, hideg időben, télen bunda bélésest (fontos, hogy bunda béléses gyerekcipőt csak a hideg évszakban adjunk gyermekünk lábára, ellenkező esetben folyamatosan beleizzad a lába, ami a bélés rongálódásán túl a lábnak sem egészséges), majd ahogyan az időjárás melegedik jöhet a nyitottab szandálcipő, és a szandál. Azt is vegyük komolyan, ha az ortopéd szakember lúdtalpat vagy bokasüllyedést állapít meg, és speciális cipő viselését javasolja, hiszen a tanácsok betartása kihathat gyermekünk jövőbeli egészségére is.

Az őszi gyermek lábbelik kiválasztása egy sor kérdést vet fel a szülőkben, hiszen számos szempontnak kell megfelelniük. Ezeket vesszük sorra, hogy segítsünk eligazodni a kérdésben.

Meleg is, hideg is

Az őszi (és mondhatjuk tavaszi) lábbelik kiválasztásánál az egyik legnagyobb dilemma oka időjárásban keresendő. Az ősz három hónapja ugyanis igen nagy változatosságot mutathat, amelyet a gyerek cipőnek is követni kell. Szeptemberben, amikor gyermekünk megkezdi az óvodát és az iskolát (ne felejtsük el a megfelelő iskolatáska kiválasztását sem), akkor egész nap meleg van, így ebben az időszakban használhatják a nyári szandálokat. Szeptember vége felé azonban az időjárás kettős arcát mutatja: a reggelek még igen hűvösek, a nappalok viszont melegek. Később az időjárás egyre jobban lehűl, olyannyira, hogy novemberben már sokszor téli cipőt, csizmát adunk a gyermekekre. Nos, az őszi gyerekcipő ezen a széles skálán meg kell tudni állni a helyét: legyen kellően meleg, de a melegebb napokon ne izzadjon bele a gyermek lába.


Ezeknek az őszi feltételeknek a legjobban azok a cipők tudnak megfelelni, amelyek természetese anyagokból készültek, így hidegben melegítenek, de melegben is kellő szellőzést biztosítanak. Ügyeljünk arra is, hogy ne csak a felsőrész, hanem a belső talprész is bőrből vagy más természetes anyagból készüljön.


Nagyon fontos szempont, hogy a gyerekcipő legyen elég könnyű, ezt egy rugalmas, puha, könnyű talppal biztosíthatjuk, így még ha egész nap is a cipőben kell lennie gyermekünknek, akkor is kényelmes lesz számára. Az ősz második felében választhatunk már a bélelt cipők kínálatából, hiszen ezekben a hetekben már eléggé hűvös az időjárás.


Ősszel még egy további szempontot is figyelembe kell vennünk a gyerekcipőknél az időjárás vonatkozásában: ilyenkor sokat esik az eső. Ha a cipő anyaga nem állja jól a vizet, akkor impregnáló spray használatával vízlepergetővé tehetjük.

Méret- és más kérdések

A cipő kiválasztásánál fontos a megfelelő méret kiválasztása. Ha webáruházból vásárolunk, akkor ellenőrizzük a cipő belső talphosszát, összevetve a gyermekünk lábának hosszával. Szerencsére a Lurkó gyerekcipő webáruházban a cipőméret mellett a belső talphosszt is feltüntetik. Fontos azonban, hogy ne csak a gyerekcipő hosszát, hanem a szélességét is megfelelően válasszuk ki. Sok kisgyermeknek ugyanis meglehetősen széles a lábfeje, így a vékonyabb fazonú cipők náluk nem jöhetnek számításba.


A kisebbek részére inkább a tépőzáras fazont válasszunk.
Azoknak a gyermekeknek, akiknek a bokájuk nagyon befelé dől, vagy lábizmaik nem elég erősek, így nem képesek megtartani a láb helyes dőlésszögét, választhatunk szupinált gyermekcipőket, melyek a helyes dőlésszögben tartják a kislábakat. A erősített sarokrész (kéreg) minden cipőnél és minden lábtípusnál igen fontos, ezért ezt mindenképpen ellenőrizzük, ha cipőt választunk.


Szintén elengedhetetlen arról beszélni, hogy a gyermekeink lábainak egészsége érdekében ne adjunk használt cipőt a gyermekeink lábára, még akkor sem, ha a testvér kinőtt cipőjéről van szó. A használt cipő már hozzáalakult egy adott lábhoz, amely helytelen tartásra kényszerítheti a cipő új tulajdonosát. Emiatt részesítsük előnyben az új cipőket!