Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
3
6

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Mikortól kell cipő a babának?

2015.04.15 13:38

A gyerekcipő kiválasztásának kérdése nem csak esztétikai kérdés; a gyermekeink lábának anatómiai fejlődése szempontjából elengedhetetlen a megfelelő minőségű gyerekcipő. Épp ezen okoknál fogva a szülőre felelősség hárul, amikor lábbelit választ a gyermeke részére.

 

A gyermek lábának izomzata és csontozata a talpra állást követően rohamos fejlődésnek indul, ezért a megfelelő gyermekcipő, gyerek szandál kiválasztása már a korai életszakaszban is kiemelt fontossággal bír. Ebben formálódik leginkább a lábacskája; ha jó minőségű gyermekcipőt választunk, akkor  elkerülhetjük a lúdtalp kialakulását és megóvhatjuk gyermekünket az ezzel járó kellemetlenségektől.

 

A járás elsajátításában normális szerepet tölt be a totyogás; ilyenkor a boka belső oldala kissé lejjebb helyezkedik el, a kezdeti próbálkozások pedig még nagyon bizonytalanok. Mivel ebben a korban még az egyenes járáshoz szükséges izomzat nem áll rendelkezésre, ezért a kicsik igyekeznek a súlypontjukat oly módon koncentrálni, hogy az leginkább lehetővé tegye a két lábon állást.

 

Amikor kemény talajra helyezzük őket, fontos a megfelelő talpal rendelkező gyerekcipő használata. Mivel  a gyermek lábai szétterülnek, a sarkai pedig befelé fordulnak, ezért mindenképpen ajánlatos cipőt váltani. Ilyenkor a gyenge járóizmok és csontozat még nagyobb terhelést kaphat.

Érdemes elmondani, hogy a mezítlábas futkározás igen hasznos lehet a gyermekek számára. Nyugodtan engedjük, hogy a fűben, kavicsos, homokos vagy földes talajon szaladgáljon. A talaj egyenetlenségeinek köszönhetően a kicsi lába nem terül szét oly módon, mint a sima talajon, ezért az ilyen „lábtorna” erősítő és jótékony hatással is bírhat.

 

TEKINTSD MEG TÉLI BAKANCS KÍNÁLATUNKAT.

 

Tudnivalók a gyerekcipő kiválasztásához

Az óvodás kor alatti gyermekek számára kiemelt fontosságú a sarok rögzítése, ezért ne válasszunk olyan papucsot vagy szandált, ami nem rendelkezik hátsó kéreggel!

 

Figyeljünk oda a méretre is! Nem csak a gyerekcipő hossza határozza meg a kényelmességét, hanem a szélessége is. Fontos, hogy a gyermek lába kellően szabadon mozoghasson a cipőben, kényelmesen tudja viselni. Azt is vegyük számba, hogy bizonyos életkorban a gyermekek lába meglepő gyorsasággal növekszik, ezért (is) a megvásárolt gyerek cipő hossza legyen egy kicsivel nagyobb, mint a gyermek lába.

A kiválasztott gyerekcipő olyan legyen, ami kellően szellős és természetes anyagból készült. Nem csak a felsőrész anyaga fontos, hanem a talpbetété is. Ideális választást jelentenek a természetes bőrből készült gyerekcipők.

Nem árt, ha a talp minőségére is figyelmet fordítunk. A túlzottan kemény talp nem jó, válasszunk inkább rugalmasabbat! A gumis megoldások kedvezőbbek, ráadásul ezek kevésbé csúsznak a síkos talajon.

 

Mikortól kell cipő a babának? Gyerekcipő vagy mezítlábas szaladgálás?

Minden szülő várva várja a napot, hogy a babája a sok hason kúszás után végre felálljon és megtegye az első lépéseket. Azonban az örömteli pillanat új kérdéseket vet fel: mikortól van szüksége gyerekcipőre és mikortól engedjük mezítláb szaladgálni?

Asso gyerekcipő

 


A baba számára épp olyan tanulási folyamatot jelent a járás begyakorlása, mint nagyobb gyerekeknél a kerékpározás, az úszás vagy akár a tánclépések elsajátítása. A kezdeti bizonytalan lépések során meg kell birkóznia az egyensúllyal, a gravitációval és egy egészen szokatlan mozgásformával. Ebben a folyamatban a totyogás az eszköze, amikor a bokái belső oldalát kissé lejjebb engedi és áthelyezi a súlypontját egy számára könnyebben kontrollálható helyzetbe.

Ebben a tanulási és totyogási folyamatban még nincs feltétlen szüksége gyerekcipőre. Ellenben jó választást jelentenek a tappancsos zoknik, amelyek szinte tökéletesen felveszik a lábacskájának a formáját, illetve engedik számára a talaj érzékelését. Így a lábacskái védve vannak a hidegtől és a mechanikus horzsolódástól, viszont megmarad a tapasztalás érzete és lehetősége.

A gyermek számára akkor válik szükségessé a gyerekcipő, amikor már két-három hete próbálkozik a járással és már akár több órát is közlekedni szeretne. Ilyenkor szükségessé válik a megfelelő minőségű gyerekcipő használata, de mindenképpen olyan terméket javasolt választanunk, amely megfelelően tartja a sarkakat mindkét oldalon.

Vásárláskor meg kell vizsgálnunk, hogy a cipő kérge megfelelő tartást biztosít-e, elég kemény-e. Nem az a fontos, hogy a lábbeli magasított szárral rendelkezzen, hanem sokkal inkább a lábbeli kérge a lényeges, biztosítanunk kell a sarkak megfelelő támasztását.

A láb izomzatának és csontozatának erősödéséhez mindenképpen szükséges a megfelelő mennyiségű mozgás. Szerencsére a gyerekek ösztönösen eleget tesznek ennek az igényüknek.

Ebben az aktív életkorban különösen fontos, hogy a lábuk és a sarkaik támasztása megfelelő legyen. Emiatt sok esetben akár a lakásban és az oviban is szupinált szandál használatára kényszerülhetnek, ám amennyiben egy kisgyermeknek egészséges és jól áll a sarka, abban az esetben nyugodtan töltheti az idejét mezítláb vagy tapadós zokniban.

Kemény kültéri felületen inkább gyerekcipőt javasolt viselniük, ellenben (évszaktól függően) a kertben, fűben, homokban, kavicsos vagy rugalmas talajon nyugodtan engedhetjük őket mezítláb futkosni. Ilyen felületeken a láb és a talp izmainak munkája folyamatos, ez pedig jótékonyan hat a fejlődésére.

A járni még nem tudó gyermekek számára olyan gyerekcipőt, gyerek szandált válasszunk, amely puha, ugyanakkor nem csúszik, hiszen náluk elsődleges szempont a lábacskák melegítése. Sok esetben elegendő lehet egy csúszásgátlós zokni, ha már próbálkozik gyermekünk a felállással, de a legkisebbek számára is vannak puha talpú cipőcskék, amelyek nem terhelik a gyermek mozgását. 

A járás megkezdésével megváltozik a gyerekek cipőjének minősége, ekkortól már fontos, hogy olyan gyerekcipőt, gyerek szandált válasszunk, amely jól tartja a kicsi bokáját, nem engedi bedőlni.

 

TEKINTSD MEG TÉLI BAKANCS KÍNÁLATUNKAT.



Mikor válasszunk supinált szandált?

Egy jó gyermekcipőnek fontos, hogy bőr felsőrésszel rendelkezzen, mely természetes anyag, ezáltal nem izzad bele a gyermek lába, és a talp olyan legyen, ami könnyen hajlítható, ugyanakkor nem csúszik. A supinált szandálbetétet vagy belső kialakítást nem kell, hogy tartalmazzon, mert ez tompíthatja az izmok mozgását, ezáltal megerősödését. A supinált szandál és a supinált cipő sarok kialakítása egy kicsit döntött, belül magasabb mint kívül, agy segíti a sarokcsontok egyenesben tartását.


A supinált szandál használata segít megelőzni, kompenzálni a boka befelé dőlését. A supinált cipőkkel megelőzhetők, elkerülhetők a későbbi problémák.
Ha úgy látjuk, súlyosabb esetről van szó, konzultáljunk szakemberrel, például ortopéd orvossal, gyógytornásszal.



Supinált vagy formatalpas gyerek szandál használata mellett is végezzünk gyermekünkkel lábtornát játékos formában. Mert a lábtorna segít erősíteni az izmokat.
- tornához készítsünk mi magunk egyenetlen felületeket benti használatra, ez lehet egy-egy kartondobozba helyezett kukorica, gesztenye, babszem, de előállíthatunk e célra gesztenyepárnát, nagy babzsákot, stb.
- rakodjuk el a játékokat a lábunk segítségével
- emeljünk fel ceruzát vagy tollat a lábujjainkkal, rajzoljunk vele papírra vagy a levegőbe
- levetett zokninkat emeljük fel minél többször szintén a lábujjak segítségével
- és még hosszan sorolhatnánk, bízzuk magunkat a fantáziánkra, illetve szakembertől is kérhetünk segítséget.