Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
5
3

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

A természetben történő időtöltés

2020.05.22 08:51

Kirándulás gyerekekkel. Az egyik legjobb program, friss levegő, mozgás, és gyönyörű táj. De mire kell figyelni, ha gyerekekkel kirándulunk? Hiszen a gyerekekkel szervezett kikapcsolódás esetében fontos a tudatosság és az elővigyázatosság.

 

Miért jó a természetben?

Egészség

A friss levegő és a sok mozgás alapvető igénye a gyerekeknek, a megfelelő testi fejlődéshez nélkülözhetetlen. A rendszeres szabadtéri játéknak köszönhetően a gyerekek teste tanul és fejlődik, erősödik. Nagyon sok testtartás probléma, és annak következményei kerülhetőek el a megfelelő mennyiségű mozgással. Egy éves kor alatt napi 30 perc aktív mozgást igényel egy gyermek szervezete ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön. Egy éves kortól ez az idő 60-70 percre növekszik. Kisiskolás, illetve kamaszkorban pedig legalább napi másfél óra aktív mozgásra van szüksége a gyerekeknek. A sok testmozgással jó eséllyel megelőzhetőek a láb deformitásai is, mint például a supinált szandállal gyógyítandó lúdtalp, a bokasüllyedés és ezek társai.

Szemlélet és tanulás

Nevelés szempontjából is hasznos a szabadtéri kirándulás. Hiszen minél korábban ismeri meg a természetes környezetet, a növényeket és állatokat, annál nagyobb az esély arra, hogy természetkedvelő és tisztelő emberré válik. Egy könnyebb túra során megtanulhatja a turistaútvonalakon való tájékozódás alapjait a kicsi, de megismerheti a különböző növényeket és állatokat is.

Szórakozás

Persze ne feledkezzünk meg az öncélú szórakozásról sem. Mely mégsem annyira öncélú, hiszen a közös családi kirándulás erősíti a kötelékeket, a lelki stabilitást. Emellett izgalmas programokat, kalandokat tartogathat.

Nem kell minden esetben túrára gondolnunk. Akár egy kellemes közös piknik, labdázás és más szabadtéri játékok formájában is megszervezhetjük a kikapcsolódásunkat.

 

Természetben történő időtöltés

Mit vigyünk magunkkal a szabadtéri időtöltéshez?

Kullancs- és szúnyogriasztó

Akár egy nagyobb parkba, akár egy erdei sétára, akár komolyabb túrára indulunk, a megfelelő védelem az egyik legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell. Ide tartozik természetesen a kullancsokkal szembeni védelem. Akár karkötő, akár spray vagy krém formájában is megvédhetjük a kicsit, és persze magunkat ezektől a kártevőktől.

Megfelelő mennyiségű folyadék

Akkor sem szabad megfeledkezni az innivalóról, ha úgy döntünk, hogy az étkezést egy büfében, esetleg már otthon oldjuk meg. Hiszen nem csak a megfelelő mennyiségű napi folyadékmennyiségre kell tekintettel lennünk, hanem a mozgás miatt megnövekvő folyadékigényre is. Érdemes cukormentes italt választani erre a célra, akár sima csapvizet is vihetünk magunkkal. Persze ha cukros italt is viszünk magunkkal, akkor az energiapótlást is biztosíthatjuk. A szénsavas italok testmozgás során nem javasoltak, ezért mérlegeljünk, mielőtt döntünk. A lényeg, hogy legalább fejenként 1-1,5 liter ital legyen nálunk, ha több órára mozdulunk ki, ennél a több csak jobb.

 

A nap elleni védekezés eszközei

A veszélyes UV-sugarak szűrése, a leégés megelőzése céljából mindig legyen nálunk valamilyen fényvédő, napolaj. A gyerekeknek érzékenyebb a bőrük, ezért bőrük védelme kiemelt fontosságú, nekik speciális gyerek naptejek közül válasszunk. Felhős időben, és kora reggel vagy késő délután is érdemes naptejet használni, a szűrt fényre is figyelni kell. A felszerelésünknek pedig legyen része a napellenzésre szolgáló sapka, kalap is, hogy a család minden tagja elkerülje a napszúrást.

 

Esőkabát

A tudatos kiránduló mindig tart magánál esernyőt vagy esőkabátot, hiszen bármikor meglephet minket egy jó kis zápor. Persze ezen felül érdemes vízlepergető ruházatot hordani, a kirándulás hosszától, komolyságától függően.

Elsősegély csomag

A gyakorlott szülő mindig tart magánál egy mini elsősegély csomagot. De mi legyen nálunk egy kirándulás során? Az elsősegélykészletnek érdemes tartalmaznia sebtapaszt, gézt, sebfertőtlenítőt. Antihisztamin tartalmú szert, esetleges rovarcsípés vagy növénnyel való érintkezés okán fellépő allergia ellen. Valamint csipeszt, hagyományos kézfertőtlenítőt és fájdalomcsillapítót.

Megfelelő ruházat

A megfelelő kiránduló ruházat többrétegű. Érdemes jól szellőző darabokat választani. Hasznos lehet a vízlepergető dzseki, az évszakhoz illő vastagsággal. A cipő legyen kényelmes, támassza ki a bokát, a lábfejet, támogassa a kényelmes és hosszú gyaloglást. Ezek a kritériumok a gyerekcipőre is igazak. Az is számít, hogy hogyan szellőzik a lábbeli. Azonban a gyerek szandál csak kisebb kirándulás esetén javasolt, ahol nem térünk le az ösvényről. Füves területen a kullancsveszély, nehezebb terepen a biztonság miatt nem javasolt szandálban kirándulni.