Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
3
6

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Amit a szupinált gyerek szandálokról tudni érdemes

2017.05.23 14:53

A lúdtalp a láb leggyakoribb és legismertebb fejlődési rendellenessége, ami a lakosság legnagyobb hányadát érinti valamilyen mértékben. Ezért rendkívül fontos, hogy már gyermekkorban kellő figyelmet szenteljünk a lúdtalp kialakulásának megelőzésére. Ebben segíthet a supinált szandál.

A lúdtalp szerencsére olyan rendellenesség, ami csak kevés esetben igényel ortopédiai kezelést, de mindenképpen oda kell figyelni rá, illetve mindent megtenni a megelőzés érdekében. Különös tekintettel kell lennünk a babák lábfejlődésére, akik számára a járás megkezdésének korszaka meghatározó a lábak izomzatának és csontozatának fejlődésében.
Minden szülőnek tudnia kellene, hogy a babák két lábra állását nem szabad siettetni. Ha valós a probléma és a csöppség valóban elmaradást szenved a kortársaihoz képest, akkor azt a gyermekorvos jelezni fogja. A szülőnek nincs oka aggodalomra.

Annál is inkább tisztában kell lennünk a gyermek fejlődési szakaszainak sajátosságaival, mivel a kimaradt vagy sürgetett szakaszok különböző mozgásszervi rendellenességeket okozhatnak. Ilyen rendellenesség a lúdtalp is. A láb hosszboltozata csak lassan és fokozatosan fejlődik ki, ilyenkor még a talp teljesen a talajra lapul, ezért szoktuk mondani, hogy minden kisgyermek egy kicsit lúdtalpas.


A későbbi életszakaszokban is kialakulhat a bokasüllyedés. Amikor a gyermek már stabilan jár és eléri a 3-6 éves életkort, nagymértékben megváltozik a gyermek életvitele. A korábbi szobában szaladgálást nagyobb terhelés váltja fel, a gyermek már fut, az udvaron és a parkban rohangál, sokszor kemény talajon teszi ezt. Az láb izomzata nagyobb terheléssel kell szembenézzen, ilyenkor elfárad és nem minden esetben képes megfelelően biztosítani és megtartani a láb természetes formáját. Ilyenkor a szalagok lazulása jelentkezik, a boltozat tartása pedig gyengül. Az efféle gyengülést és deformációt a terhelés fokozatos növelésével érhetjük el; figyeljünk oda, hogy a gyermekünk rendszeresen mozogjon, de soha ne irreálisan sokat, főleg ne kemény talajon. 

A problémák megelőzésének legjobb eszköze mégis a megfelelő gyerek cipő. A gyerekcipő kiválasztásánál számos szempontot kell figyelembe venni. A sarok megfelelő rögzítése a legfontosabb szempont, amit egy gyerek cipő vásárlásakor mérlegelnünk kell; legyen megfelelő kérge, ami tartani képes a gyermek kicsi bokáját. Roppant fontos, hogy a gyerek cipő megfelelő méretű legyen; a gyermekek lába gyorsan nő, de sokszor elfelejtjük, hogy nem csak a hosszára kell figyelnünk, hanem a szélességére is. Ugyanakkor a cipőcske anyaga is figyelmet érdemel, beleértve a csúszásbiztos talprészt is.

Szupinált szandáloknak nevezzük azokat a különleges kialakítású gyerek szandálokat, amelyek speciális talpkialakítással rendelkeznek annak érdekében, hogy a sarokcsont megdőlését korrigálni tudják. Ennek érdekében ezek a gyerek szandálok kemény kéregkialakítással a bokát rögzítő erősebb sarokrésszel rendelkeznek.

Ilyen módon a supinált gyerek szandál alkalmas arra, hogy a speciális kialakításnak köszönhetően megemelje a boka belső oldalát, így akadályozva meg a sarokcsont befelé fordulását. Tehát ezek a gyerek szandálok segítenek megelőzni a lúdtalp kialakulását és elősegítik a megfelelő boltozat kialakulását.

Supinált szandálra azoknak a kisgyerekeknek lehet szükségük, akik bokaizmai nem erősödtek meg megfelelő mértékben, így a bokasüllyedés veszélye fenyegeti őket. Szerencsére megfelelő odafigyeléssel, minőségi szupinált lábbelikkel és rendszeres izomerősítő gyakorlatokkal a folyamat visszafordítható, illetve javítható.

Egy kisgyermek esetében az izomerősítés más értelmet nyer, mint egy sportoló esetében. A kisgyermekek bokaizmai játékos gyakorlatokkal erősíthetők. A gyerekek mindezt örömmel végzik, hiszen nem a terápián, hanem a játékon van a hangsúly. Tökéletesen alkalmazhatók erre a célra a különböző egyenetlen felületek; többrétegű takaró alá apró tárgyakat rejtünk, amelyeken a gyermek szabadon járkálhat anélkül, hogy szúrná vagy törné a talpát. Az ilyen gyakorlatok kiválóan erősítik a bokák izomzatát.

De emellett ezeregy módot találhatunk a gyermek bokájának erősítésére. Vegyük rá őket, hogy integessenek a lábfejükkel, próbáljanak tárgyakat megemelni a segítségükkel vagy akár utánozzanak velük állatokat.

Ha mégis supinált szandált kell vásárolnunk, kissé más szempontokat kell figyelembe vennünk, mint azt egy átlagos cipő vagy gyerek szandál esetében tennénk. A supinált gyerek szandálok esetében figyelnünk kell a megfelelő talphosszúságra is.

A talphosszúság mellett figyelmet kell fordítani a gyermek szandál anyagának is. Lehetőség szerint válasszuk a természetes bőrből készült szandálokat, hiszen ezek még egy gyerek szandál esetében is kényelmesebb viselést biztosítanak.

Ezek a gyerek szandálok erősen tartják a lábat, éppen ezért a kiválasztásnál fontos szempont az orr-rész magassága is. Ráadásul a gyerekek lábfejének magassága különböző lehet, ezért egyes szandálok épp túl „magasnak” vagy túl szűknek tűnhetnek.

Nem árt figyelmet fordítani a gyerek szandál talprész anyagának is. Mindenekelőtt azt érdemes megvizsgálni, hogy a talp kellően rugalmas-e. Ez nagyrészt összefüggésben van a csúszással; a rugalmas gumis talpak kevésbé csúsznak, míg a merev kemény műanyag talpak csúszósabbak lehetnek.