Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
0
4
4

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Ezekre érdemes figyelni a téli gyerekcipő kiválasztásánál!

2017.12.15 16:12

A téli cipők, bakancsok kiválasztása a gyerekek számára nem egyszerű, hiszen nagyon sok szempontot kell szem előtt tartanunk, ám mindenekelőtt azt, hogy télen hideg van, vagyis legyen a téli cipő elég meleg!

Téli cipő vagy bakancs?
Sokszor felmerülő kérdés a szülők körében, hogy a téli időszakra bakancsot, csizmát vagy téli cipőt vásároljunk gyermekünknek. Ebben a kérdésben nem lehet általános tanácsot adni, hiszen nagyon sok szubjektív szempont is közrejátszik (ki milyet szeret, stb.) Ha csak az iskolai használatban gondolkodunk, akkor elég lehet egy magas szárú, bélelt téli cipő, bakancs, de ha olyan vidéken élünk, ahol gyakoriak a nagy havazások vagy gyakran utazunk ilyen helyekre, akkor a Tex-estéli gyerekcipő lehet, hogy praktikusabb viselet. Általánosságban az is elmondható, hogy a gyerekekknek általában elegendő a magas szárú téli gyerekcipő. Bármelyiket válasszuk is, nagyon lényeges, hogy meleg, bélelt legyen, kellően vastag talppal rendelkezzen, hogy ne hűljön át a legnagyobb hidegben sem!

Egyéb szempontok

A fenti szempontok mellett még jó, ha az alábbiakat is figyelembe vesszük, mikor téli cipőt választunk a gyermekünknek. A talpról már volt szó (legyen kellően vastag), de vegyük figyelembe azt is, hogy mindig tartsa szárazon a gyermekünk lábát (sehol ne ázzon be vagy át), és ne legyen túl nehéz, hanem inkább rugalmas és könnyű. Télen a sok ruha miatt egyébként is nehezen tudnak mozogni a gyerekek, ne nehezítsük meg a dolgukat nehéz cipővel vagy csizmával!

Gyerekcipőnél a felsőrészt illetően szintén a fenti tényezők az irányadóak: ne ázzon be, emiatt fontos, hogy vízlepergető hatású anyagból készüljön (ezen mi magunk is segíthetünk, ha vásárlás után befújjuk a cipőt impregnáló spray-vel). A legjobbak a természetes anyagból (bőr) készülő cipőfelsőrészek, hiszen ezek kellő szellőzést is biztosítanak, ugyanakkor nem izzad be bennük a gyerekek lába (bár ez télen a hidegben ritkább).

A minőségi gyerekcipő rendkívül tartósak, általános használat mellett akár éveket is kibírnak, bár a gyorsan növő gyereklábak miatt erre nem is igazán van szükség. A legtöbb cipő két-három gyermeket is kiszolgál, ám a gyerekek lábának egészsége szempontjából nem szerencsés, ha használt cipőt adunk rájuk, még akkor sem, ha testvérekről van szó. Egy már használt, kitaposott cipő nem megfelelő helyzetbe kényszeríti a kisgyermek lábát, ami nem egészséges.

A kényelem és a komfortérzet szintén nem. Télen általában vastagabb zoknit, harisnyát használunk, ezek vastagságát is kalkuláljuk be a méretválasztásba.
Ma már téli bakancsok, csizmák is kaphatók szupinált kiképzéssel, ezekre akkor lehet szükség, ha a gyermekünk bokája túlzottan befelé dől, ezek a cipők segítenek korrigálni az eltérést, hogy a későbbiekben ne legyen gond ebből. A szupinált cipők a legtöbb esetben megerősített kéreggel, sarokrésszel készülnek, melyek szintén a helyes lábtartást biztosítják.