Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
2
7
2
6

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!



Cikkek

Mitől vízálló egy gyerekcipő?

2020.11.18 04:03

A latyakos idő új problémákat hoz magával: Milyen gyerekcipőben járassuk a kicsiket ősszel és télen? Milyen vízálló gyerekcipők léteznek? Hogyan válasszunk közülük? Ez a bejegyzés segít eligazodni a témában.

Milyen gyerekcipőt vásároljunk ősszel és télen?

Az őszi és a téli viselet kiválasztása könnyen kihívások elé állíthatja a szülőket. Az idő változékony, és a csapadékra is fel kell készülni. Persze az sem mindegy, hogy milyen és mennyi csapadékról van szó. Az őszi és a téli bakancs kiválasztásakor is segítséget nyújthat ez a szempont, funkció. A gyerek bakancsa, csizmája kiválasztásakor ugyanazok a kritériumok élnek. Őszre és télre is úgy kell gyerekcipőt választanunk, hogy az megfelelően tartsa a bokát. Ebben az időszakban persze szinte nem is igényel külön odafigyelést a bokát tartó lábbeli kérdése, hiszen hosszabb szárú cipőt szoktunk választani a kicsiknek.

 

Szintén érdemes odafigyelni arra, hogy a talp ne legyen túl vékony. Ebben az esetben nem csak a láb fejlődése, a talpizmok miatt, de a hőszigetelés szempontjából is számít a talp kialakítása. Melynek egyébként túl merevnek sem szabad lennie, mert akkor a talpon nem támogatja gördülő mozgást. Emellett az is számít, hogy a cipő mennyire meleg, bélelt. A választás során azt is el kell döntenünk, hogy mire használjuk az adott cipőt. Nem mindegy, hogy kizárólag oviba vagy iskolába járásra hordja a kicsi a mindennapi cipőt, és van egy külön cipő a szabadtéri játékokra, vagy ugyanazt a cipőt hordja a játszótéren, udvaron, őszi esetleg a téli sétákon is?

 

SUPINÁLT TÉLI BAKANCS KÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Ha ugyanazzal a cipővel szeretnénk megoldani a napi közlekedést, a hétvégi kirándulást, és a kinti játékot is, akkor a cipőnek minden szempontnak meg kell felelnie. Nem csak a láb kényelmét és megfelelő fejlődését kell teljes mértékben támogatnia, de mindezek figyelembevétele mellett megfelelően szellőznie is kell. Méghozzá úgy, hogy a meleget tartsa bent, tehát legyen bélelt.

 

Az is fontos választási szempont, hogy a fenti tényezőkhöz igazodva mennyire legyen vízálló a cipő? A vízálló cipőknek ugyanis több fajtája van.

Mitől vízálló egy gyerekcipő?

A vízálló cipők típusai

Nem mindegy, hogy pocsolyában ugráló játszóterezésre, szánkózásra és hóesésre vásárolunk cipőt, vagy esetleg csak esős időben való közlekedésre, a napi rutinra veszünk. Nem mindegy, hogy pontosan milyen időben szeretnénk ráadni a gyermekre, és milyen sokáig hordaná egy-egy alkalommal. Érdemes a vízállóság mértéke alapján döntenünk erről.

TÉLI BAKANCS KÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

A vízellenálló gyerekcipők

A vízellenállónak nevezett cipők és ruhák a legkevésbé ellenállóak ezek között a termékek között. Azaz komolyabb ázástól, nagyobb vízmennyiségtől nem óvják meg a kicsi lábait, könnyen átáznak. A vízellenálló cipők kisebb zivatarok esetében lehetnek segítségünkre. Ha több időt szeretnénk esőben, hóban, nedves talajon tölteni, akkor nem a vízellenálló gyerekcipő lesz a megoldás. Ha viszont rövidtávra keresünk cipőt, például eljutni az oviba, iskolába, akkor ez a cipő is megfelelhet.

 

Víztaszító cipők

A víztaszító cipő már eggyel komolyabb védelmet nyújt. Ezek a gyerekcipők ellenállnak ugyanis a víznek, illetve a vízlepergető rétegnek köszönhetően plusz védelmet adnak, hiszen taszítják a vizet. Nagyon jól védik a gyerekek lábát ezek a fajta cipők, már komolyabb esőzésben is. Persze a víztaszító gyerekcipő nem feltétlenül alkalmas a nagy hócsaták lábbelijének szerepére, és nem csak a bélés miatt. Persze azért hosszabb időre is fel lehet venni, mint a vízellenálló társait.

A vízálló impregnálószer is jó megoldás lehet egy-egy könnyebb őszi cipőnél. Hiszen ez az anyag véd a nedvességtől és valamennyire a száraz szennyeződésektől is, például a portól. A nedves szennyeződést pedig nem szívja fel a kényesebb anyagú cipő sem, ha impregnálva van. Azonban jó vigyázni ezekkel a szerekkel, például bőr cipőt nem szabad impregnálnunk. Talán érdemes eleve víztaszító cipőt venni a kicsinek, hogy biztosak lehessünk abban, hogy nem tesszük tönkre a cipőt.

 

Vízálló gyerekcipők, bakancsok

A vízállónak nevezett termékek azok, amelyek tényleg a nagyobb mennyiségű esővíz és a hó ellen védenek. Ezt már a nehéz anyagukon is lehet érezni, ezek a cipőcskék jó vastagok. A vastagságért cserében viszont biztosak lehetünk abban, hogy nem fog átszivárogni a víz. Akár egy pocsolyában ugrálva, vagy hóban állva sem. A teljesen vízálló gyerekcipő és csizma lehet tehát a tökéletes választás akkor, ha komoly esőzések vannak, ha vizes, nedves, vagy havas területen akarunk hosszú-hosszú játékot és ugrabugrálást.