Érintésmentes kézbesítés

A megrendelt csomagok szállítását végző Magyar Posta különleges, érintésmentes kézbesítést vezetett be. Csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér. A csomagot ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.

Kapcsolat

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház

Telefon: 0620-341-8730

e-mail: lurkocipo[kukac]gmail.com

Facebook

Látogató számláló

0
6
9
3
2
8
6

MPL csomag szállítás

Lurkó gyerekcipő webáruházba a megrendelt gyerek szandál és a gyerek cipő szállítását MPL csomag házhozszállítással, PostaPontos vagy MOL PostaPontos szállítással történik. Kézbesítés vagy átvétel a feladást követő második munkanapon (szállításról a Posta értesítő e-mailt küld).

TOP termékek

Lurkó gyerekcipő és gyerek szandál webáruház!Supinált téli bakancsok

Supinált téli bakancs: 23-34-ig méretben kapható a döntött sarokkal készült szupinált gyerek téli bakancs a webáruházban.

Maus supinált téli bakancsok EMKI igazolással rendelkeznek, Önkéntes Egészség Pénztárnál elszámolható!
Supinált téli bakancs erősített kéreggel rendelkezik, sarokrésze belülről kifelé döntéssel készül.A kifelé döntésnek köszönhetően, segíti a befelé dőlő saroktengelyt egyenesbe állítani.

Mit kell még tudni a supinált téli bakancsról?

Pontosan kinek ajánlott?

A supinált cipőket, így természetesen a téli cipőt, bakancsot, gyermekcsizmát is elsősorban, a lúdtalpra és a bokasüllyedés kezelése céljából használjuk. Az ortopéd orvosok erre a célra szokták javasolni. Általában három éves kor felett, mert kisebb korban több okból sem szerencsés beleavatkoznunk a láb kényes rendszerébe. Azonban tágabb értelembe véve ennél több elváltozással függ össze a supinált bakancs, cipő viselése. Több olyan probléma is van, amely közvetlenül összeköthető a kialakult lúdtalppal és bokasüllyedéssel. Így összességében sokkal több esetben, akár O-láb, X-láb, sarkantyú és más kinövések esetén is lehet a kezelés része ez a fajta cipő.

 

Ennek a fajta kialakításnak az a lényege, hogy talpának belső éle magasabban áll, mint a külső. Ezáltal kiemeli a befelé dőlő bokát. A kifelé dőlő sarkat pedig középhelyzetbe hozza.

 

Előfordul, hogy a szakemberek megelőzés céljából is javasolják ezt a fajta kialakítást. Ilyen eset, ha valamilyen okból a gyermek izomzata nem elég fejlett, vagy ha erős genetikai hajlam van a családban a bokasüllyedés, illetve a lúdtalp kialakulására.

 

Fontos, hogy a supinált cipő viseléséről minden esetben orvossal egyeztessünk.

Ha az orvos supinált szandál vagy cipő viselését javasolja, akkor figyeljünk oda arra, hogy minél többet hordjon a kicsi a javasolt időszakban ilyen kialakítású lábbelit. Ugyanis a cipő csak akkor fejti ki a hatását, amikor a gyermek viseli azt. Így aztán egy ovisnak mind a benti cipője, mind a mindennapos bejárós cipője legyen supinált. Így jön képbe a téli bakancs: az a kinti cipője mindenképpen legyen supinált, amit napi szinten, vagy legalábbis rendszeresen hord.

 

A supinált cipő és bakancs stílusa

Szerencsére ezen a problémán nem kell sokat agyalnunk. Elmúlt már a csúnya ortopéd cipők időszaka. A supinált cipő és bakancs, csizma megjelenésén nem látszik a cipő talpának supináló kialakítása. Éppen ezért úgy néz ki, mint bármelyik átlagos gyerekcipő. Sőt, talán még jobb helyzetben is vagyunk, ha ilyen lábbelit kell vennünk a kicsinek. Ugyanis ezeket a speciális cipőket különös figyelemmel gyártják, és általában olyan gyártók foglalkoznak ezzel a termékkel, akik egyébként is a szem előtt tartják a minőséget. Az igényes anyaghasználatot, és dekoratív megjelenést is. Éppen ezért igazán trendi, mégis letisztult megjelenésű, igényesen díszített, kedves kis cipőcskéket találunk a gyártók kínálatában.

Supinált téli bakancs:

A tél közeledtével aktuálissá válik gyermekünk számára téli csizma vagy téli bakancs vásárlása, és ezzel együtt jelentkezik az örök szülői dilemma: milyen téli cipőt vásároljunk gyermekünknek?
Óriási kínálat, melyik a legjobb?
A téli cipők, csizmák piacán is óriási a kínálat, és nem könnyű kiválasztani a gyermekünk számára a legmegfelelőbb lábbelit. A téli cipőválasztás ilyen szempontból még bonyolultabb, hiszen több szempontnak is meg kell felelniük ezen lábbeliknek. Lássuk, mik ezek:
- megfelelő védelmet nyújtson a hideg ellen vagyis bélelt legyen
- biztosítson egészséges közeget és egészséges tartást a gyermekünk lábának, hiszen sok időt fog a téli csizmában tölteni.

Vizsgáljuk meg ezen szempontokat kicsit közelebbről!

1. Védelem a hideg ellen


Télen hideg van, vagyis ez a legfontosabb szempont, hiszen azért vásárolunk téli bakancsot, hogy ne fázzon a gyermek lába. A téli cipő vásárlásakor mindig vizsgáljuk meg, hogy van-e megfelelő bélés az adott csizmában, van-e bélés a talprészen is, vagy csak a szár-részen. A legjobbak azok a csizmák, bakancsok, amelyek belül teljes egészében béléssel rendelkeznek.


2. Téli cipők az egészséges lábakért!


A téli bakancsok és csizmák kiválasztásánál ne felejtsük el az egészségügyi szempontokat sem! A téli cipőknek is legyen tartása, erősített kérge, hiszen enélkül a gyermek lába, bokája nem kap megfelelő tartást, és könnyen befelé dőlhet. A supinált téli bakancsok ezeket a befelé dőlő lábakat hivatottak korrigálni, a helyes tartást biztosítják a kis lábaknak. A supinálta téli bakancsok olyan speciális kialakításban részesülnek, amelyeket orvosszakmai vizsgálatoknak is alávetnek azért, hogy a lehető legegészségesebb tartást biztosítsák a legkisebbeknek. A helyes lábtartás helyes járást és megfelelő gerinctartást biztosít, így a későbbi gerincproblémák elkerülhetők, ha már a legfiatalabbakat megtanítjuk a helyes járásra. A lúdtalp a befelé dőlő saroktengely a leggyakoribb probléma, amellyel az ortopéd szakemberek találkoznak a gyerekek vizsgálatakor. Tudnunk kell, hogy a járás megtanulásakor még nem beszélünk lúdtalpról, ez egy természetes tartása az egy-kétéves korú gyermekeknek, azonban ha később is befelé dől a boka, és leér a földre a talp középső része, az legtöbbször korrekciót igényel, sőt súlyosabb esetekben gyógycipő viselése is javasolt lehet.


A supinált kialakítású gyermekbakancsok főleg azoknak a gyerekeknek ajánlható, akik saroktengelye hátulról nézve befelé dől, 90 foknál kisebb szöget zár be a talajjal, de megelőzésben is segíthet.